2011년 8월 3일 수요일

salatalık gimchi(오이소박이)


Salatalık Gimçi
오이 소박이

malzemeler
salatalık 1 kg
yeşil soğan 1 demet
kırmız biber 2 tane
sarımsak 6 dişi
balık suyu 1 çay bardak
pul biber 1 su bardak


yapılışı



salatalığı kalın tuzuyla yıkar.
tuzuyla yıkarsa salatalığın rengi daha yeşil olur.
ve tadıda lezzetlı olur.



salatalığın uzularını kesmeden 4de böler.





salatalığı tuzlu suda 20 - 30 dakkika bekletir.



suyunu iyice çıkarır.



tuzlu sudan çıkan salatalığın halı..böyle olmalı!!





yeşil soğanı küp küp doğranır.
kırmız biberde küçük ve ince doğranır.
pul biber ve balık suyu ekleyerek
iyice karıştırır.




iç malzemede hazır..
simdi salatalığın içerisinde iç malzemeleri konacak.




lezzetli salatalık gimçi hazır!!








Afiyet olsun!!

댓글 14개:

  1. ellerinize sağlık lale hanım..yalnız tarifi yazarken dikkatimi çekti.salatalığı gerçekten 30 saat mi bekletmeliyiz suda..süre biraz uzun gibi geldi de bana..:)
    birde balık suyu yerine normal su mu koymalıyım yoksa tuzlu su mu?
    balık suyunun tuzlu olduğunu duymuştum da.onu kullanmıycam yerine tuzlu su mu kullanmalıyım?
    cevabınız için şimdiden teşekkürler..görüşmek üzere..:)

    답글삭제
  2. Merhab fndk;
    aman...ben otuz saat demek istemedim. yarım saat yazacaktım. kusura bakma...hemem düzeltiyorum.

    ideal 2 bardak suya 3 yemek kasık tuzu koyarsa 20-30 dakkika bekletir.
    çok teşekkür ederim!! Fndk!!

    답글삭제
  3. bi de Balık suyu hakkında...
    balık suyu yerine normal su ya da tuzlu su koymaya gerek yok.
    zaten tuzlu sudan çıkmış..
    bu yüzden tuzludur salatalık.
    balık suyu sevmiyorsan balık suyusuz bu gimçiyi yapa bilirsin! iyi akşamlar..fndkciğim.

    답글삭제
  4. balık suyu konusu kafamı çok kurcalamıştı bunu söylemeniz çok iyi oldu...
    tekrar teşekkür ederim lale hanım...
    görüşmek üzere iyi akşamlar.. :)

    답글삭제
  5. lale ablacım dün salatalık kimçisini yaptım çook lezzetliydi:)
    aslında sana şu an ne yazacağımı bilmiyorum..ama anlatmaya başlayabilsem ne çok şey var...ben koreyi okadar çok seviyorum ki..attığım her adımda,rüyamda,aldığım her nefeste kore var...ben kore olmadan nefes alamam..evde hep kore yemekleri pişiriyorum ve cok garak ile yiyirum:)7 yıldır sarılarak uyuduğum bir yastığım var başka bir yere misafirliğe gidip kalsam bile o yastığı hep yanımda götürürüm neden mi çünkü üzerinde kore bayrağı var:)her gece kore bayraklı yastığıma sarılıp ağlayarak uyuyorum ve dua ediyorum kore vatandaşı olmak ve ölene kadar korede yaşamak için..evet ben koreye sadece turist olarak gidip dönmek istemiyorum kore benimde ülkem bende koreliyim ve canım ülkemde yaşayıp canım ülkemde yaşlanmak istiyorum..korede bir hayat kurmak istiyorum,koreli bir eşim ve çekik gözlü bir kızım olsun istiyorum:)
    her sabah korede uyanmak ve busan'daki evimin camını açıp bütün korelilere günaydın diye gülümsemek istiyorum:)
    inşallah önümüzdeki ocak ayında koreye gidiyorum..koreli arkadaşım jueun'un düğünü var:)
    bu arada bebeğinizin cinsiytini çok merak ettim kızmı erkekmi:)şimdi 5 aylık hamilesiniz sanırım..inşallah rahat bir hamilelik ve doğum olur..
    bu uzun yazıyı okuduğunuz için şimdiden çok teşekürler..kore yemek paylaşmaya devam edersiniz umarım çünkü ben bütün tariflerinizi yapıyorum:)iyi akşamlar^^

    답글삭제
  6. Merhaba Heşin (Deniz imparatoru!!!!)
    bu kadar Kore'ye aşik olanı görmemiştim.
    çok memnun oludum.
    Koreli arkadaşın düğününde Rab sanada yakışıklı ve iyi huylu Koreli erkek arkadaş versin!!
    tanıdığım Koreli bir erkek var..o simdi Korede.. O herhalde bir Türk bayanla çıkıyor. o da türk olmak istiyordu.
    ne ilginç bir şey ..... gerçekten bu kadar başka bir ülkeye aşk ola bilir mi???
    senin arzun gibi çekik gözlü kız ile koreli kocanla mutlu yaşamanı dileceğim.
    bu arada..dün doktora gittim. 21 haftalıktır..ve kız imiş. haha!!! aralıkta kavuşacağım. kızımla....
    kendine iyi bak. ara sıra bana böyle yorumlar yap. memnun olurum. iyi akşamlar!

    답글삭제
  7. merhaba :) bloğunuz gerçekten harika :) tam bana göre diyebilirim. çünkü ben koreyi ve kore mutfağını çok seviyorum :) türkçe bir kore bloğu görmek beni oldukça mutlu etti. kore yemekleri yapıyorum. internetten ingilizce tarifleri çevirerek yapıyordum ama.. artık sizin bloğunuzdan bakarak yaparım :)salatalıklı kimchi yi duymuştum ama ben lahanalısını yaptım. tabi babam "çok kokuyor" dediği için bi daha yapmadım. salatalıklı kimchi de çok kokar mı? sizinle tanışmayı isterim. türkiyede yaşayan bir koreliyi hergün bulamaz insan hehe :)

    답글삭제
  8. Günaydın Zennn!
    lahana gimçi yaparken balık sosu koydun mu??
    genelikle gimçi kokar..çünkü içerisinde balık suyu var ve sarımsak var.
    Gimçi fermantasyon bir yemektir. yani sizin turşu gibi...
    salatalık gimçi yaparken balık sosu koyma ve az yap. çabuk tüketmek için... öyle yaparsan koku fazla olmayacak. kendine iyi bak. tanıştığımıza memnun oldum.

    답글삭제
  9. ben balık suyu koymamıştım ama aldığım tarifte sarımsak biraz boldu. ondan koktu herhalde. tavsiyeleriniz için teşekkürler :)

    답글삭제
  10. selam :)
    ellerinize sağlık harika bir deneme olacak benim için :) acaba bekletip de mi yemeliyiz?
    ellerinize sağlık :D

    답글삭제
  11. lale abla kimciyi yapamamistim hatirlarsan:D:D ama bu salatalik kimcisini yapacagima inaniyorum yapar yapmaz sana haber verecegim iyi geceler:D

    답글삭제
  12. Cerencik. nasılsın???
    salatalık gimçi yapımak çok kolaydır.
    başarlılar diliyom cerencik.

    답글삭제
  13. Lale abla merhaba nasılsın ?
    Kimchiye konulan balık suyunu nasıl yapıyorsunuz bir yerde görmüştüm ama bulamıyorum.

    답글삭제
  14. merhaba, blogunuza bayılıyorum.. okudukça yeni yemekler deneyesim geliyor, ellerinize sağlık! daha yeni salatalık kimchisi yaptım bu arada, henüz tadına bakma fırsatım olmadı :) umarım becermişimdir.

    답글삭제