2010년 6월 11일 금요일

Miyeok guk(미역국)-yosun çorbası


Miyeok guk(yosun çorbası)


Malzeme

Miyeok(kuru yosun) 200gr
dana antrikot 100gr
sarımsak 2 diş
susam yağ 1 tatlı kaşık
Tuz yada soya sosu


Yaplış



Bugün size Kore'nın mehsur çorbalardan biri olan
Miyeok guk (Yosun Çorba) tarifini anlatacağım.
Miyeok bol bitaminli ve mineralıdır.
Korede bayanlar doğumdan sonra şu çorbayı içerler.
ve doğumgününde Koreliler mutlaka bu çorbadan
içerler^^ o yüzden bu çorbanın diğer isimde
doğum günü çorbadır.

önce kuru Miyeoki ılık suda 20 dk.bekletin.
sert Miyeokler yumuşak olunca
onu küçük küçük doğlanır.  
Tavada önce etini,
sonra Miyeok ve sarımsağı susam yağ koyup
kavurur(sotelenir).



Et ve Miyeoğu kavurduktan sonra
yeterinceye kadar soğuk su ilave edilir.
orta ateşte pişirilir.
kaynadıktan sonra kısık ateşte
miyeok ve et daha yumuşak oluncaya kadar
kaynatır.

soya sosu sevenler
soya sosunu..
tuz sevenler tuzu koya bilir.

(Ben 2 yemek kaşık kadar soya sosu koyarım.
yinede tuzlu değilse o zaman tuzu katıyorum)





sade pilavin yanında
sıcak servis edilir.

Afiyet olsun!!





댓글 4개:

  1. kamsaham nida 49 days'de öğrendim bende doğum günü çorbası olduğunu

    답글삭제
  2. Merhaba lale, lezzetli yemek tarifler için çok teşekkür ederim. çok güzel görünüyorlar. detaylı açıklamaların için ayrıca teşekkürler :)
    Miyeokiyi istanbulda nerede bulabiliriz. makroda satılan yosunlar ile aynı mıdır?
    sevgiler...

    답글삭제
  3. bugun koreli bir arkdasımdan, dogumdan sonra kadınların bu corbayı içtigini duyunca merak edip arastırdım, cok güzel anlatmıssınız tesekkürler :)

    답글삭제
  4. kuru yosun bahartçılarda da bulunur mu?

    답글삭제