2010년 6월 17일 목요일

Yaçe Sosezi bogkım(Kavrulmuş sosisli Sebzeler)

Yaçe sosezi bogkım(야채 쏘세지 볶음)
(Kavrulmuş sosisli Sebzeler)


Malzemeler
kuru soğan 1 tane
havuç 1 tane
yaşil biber 1 tane
kırmız biber 1 tane
Sosis 1 paket
sıvı yağ 2 yemek kaşık
susam yağ 1 çay kaşık


Yapılış




Türkiyede çok kolayca yapabilecek
Kore Yemek tarifini anlatıyorum.
yemeğin adı Yaçe bogkım..
Yaçe---Sebze demektir.
bogkım ise kavurmak anlamın korecedir.

önce sebzeler iyice yıkanır.
kuru soğan yarımay şekilde,
havuç ve sosis jülen..
yeşil biber ve kırmız biber ise
dörken şekilde doğranır.

vok tavaya 2 yemek kaşık
sıvı yağ konur.
sonra doğlanmış sevzeler sırayla ilave edilir.
(en sert olan sevzeden kavrulmaya başlar.
en son sosis konur.)




sosu için malzemeler

goçujang(biber şalça) 2 yemek kaşık
soya sosu 1 yemek kaşık
susam 1 yemek kaşık
şeker yada bal 1 yada 2 yemek kaşık
karabiber ve tuz
sarımsak 2 diş

bular hepsini karıştırak hazırlanır.
sevzeler pişirdikten sonra ilave edilecek!!



sebzeler iyice yumuşak olunca
hazırlanmış sosu ilave edilir.
ve kısık ateşte 2-3 dk daha pişirir.
en son susam yağı koyup
karıştırdıktan sonra
sıcak servis yapılır.





Afiyet olsun!!









댓글 없음:

댓글 쓰기