Yaçe sosezi bogkım(야채 쏘세지 볶음)
(Kavrulmuş sosisli Sebzeler)
Malzemeler
kuru soğan 1 tane
havuç 1 tane
yaşil biber 1 tane
kırmız biber 1 tane
Sosis 1 paket
sıvı yağ 2 yemek kaşık
susam yağ 1 çay kaşık
Yapılış
Türkiyede çok kolayca yapabilecek
Kore Yemek tarifini anlatıyorum.
yemeğin adı Yaçe bogkım..
Yaçe---Sebze demektir.
bogkım ise kavurmak anlamın korecedir.
önce sebzeler iyice yıkanır.
kuru soğan yarımay şekilde,
havuç ve sosis jülen..
yeşil biber ve kırmız biber ise
dörken şekilde doğranır.
vok tavaya 2 yemek kaşık
sıvı yağ konur.
sonra doğlanmış sevzeler sırayla ilave edilir.
(en sert olan sevzeden kavrulmaya başlar.
en son sosis konur.)
sosu için malzemeler
goçujang(biber şalça) 2 yemek kaşık
soya sosu 1 yemek kaşık
susam 1 yemek kaşık
şeker yada bal 1 yada 2 yemek kaşık
karabiber ve tuz
sarımsak 2 diş
bular hepsini karıştırak hazırlanır.
sevzeler pişirdikten sonra ilave edilecek!!
sebzeler iyice yumuşak olunca
hazırlanmış sosu ilave edilir.
ve kısık ateşte 2-3 dk daha pişirir.
en son susam yağı koyup
karıştırdıktan sonra
sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun!!
댓글 없음:
댓글 쓰기