2010년 6월 5일 토요일

Samgak Kimbab(삼각김밥)

Samgak Kimbab(Üçgen kimbab)







Malzemeler
samgak kim 4 tane(bir paket içinde 20 tane var)
gimchi 100gr
pilav(bab) 2 kase
ton balık 1 tane
susam yağ, tuz, susam


Yapılış


Pilinç suda haşlanır.
susam yağ, tuz ve susamı koyup karıştırır.
Kore marulla(Türkiyede Çin marul denir)
yapılan Gimchi'yi elle sıkıp sular atılır.
tavada sıvı yağ koyup Gimchi'yı sotelenır.
sonra Tonbalığı iyice suyunu atıp Gimchi'ye ilave eder.
susam ve susam yağ kuyun.



Üçgen kap içerisine
önce pilav, sonra Gimchi'yi ondan sonra tekrar pilavı konur.
kapağı iyice basın.
Kimi yere koyun.



resimdeki sırayla samgak kimbabı yapalım.
Kimi yere koyun.
sonra pilavı konur..ondan sonra
önce altı kısımı sonra yan kısımı kapatın.
stiker ile yapıştırın.




Kimbabın arkasında kırmız işaretle yazılan Danggimi
parmakla açın.
Afiyetle yiyin.


Not.....Gimchi olmasa sade Tonbalıklada yapa bilir.
Kimbab içinde her hangi malzeme konulur...
kendi damak tanınıza göre^^




Afiyet olsun^^,

Samgak kimbabı Kore Market Smart Markette
bula bilirsiniz^^










댓글 2개:

  1. Harika bir tadı var. Ben yosun pek yiyemem ama Samgak Kimbaba olarak büyük bir iştahla yiyiyorum. :)

    답글삭제