2011년 8월 15일 월요일

Tereyağlı Kurabiyesi (버터쿠키)


Tereyağlı Kurabiyesi
버터 쿠키

Malzemeler
Un  200 gr
tere yağı 140 gr
şeker 100 gr
Yumurta 1 tane
tuz 2 gr
kabartma tozu 5 gr


Yapılışı



Kurabiye yapımadan tereyağı ve yumurtayı buzdolaptan çıkarın.

Tere yağı mikserle iyice çırpır.
yumuşacık bir krema şekili yapımalı.
şekeri ağır ağır 3 kere ilave ederek
çırıpmaya devam eder.
toz şeker eriyinceye kadar çırpılır.



yumurtayı ekler.
yine çırpır.



şimdi un ve kabartma tozu eleyerek
ileve eder.


iyice karıştırır.



hamur hazır!!
şimdi sıkma torba varsa torbaya konur. bu hamuru...
ve istediğin şekili verebilir.
bende sıkma torba olmadığı için kaşıkla yaptım.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
15-20 dakkika pişirir.




Fırından alınıp soğumaya bırakılır.



hafif yandırdım...T.T






Afiyet bal olsun!!

댓글 없음:

댓글 쓰기