2011년 8월 12일 금요일

Su-je-bi (수제비)


Su-je-bi
수제비

Malzemeler

patates 3 tane
yumurta 1 tane

hamur için
Un 300 gr
yumurta 1 tane
tuz 1 çay kaşık

balık suyu için
kuru balık 5-7 tane
kuru karides 5-7 tane
Dasima(kuru yosun) 2 yaprak

(balık suyu yerine et suyu kallanabilir.)

Yapılış


Yağmur yağdığı günlerde..
Koreliler bu yemeğı yaparlar.
yemeğın adı Su-je-bi!!

kuru balık ve Yosunla önce balık suyu çıkarır.
Türkiyede balığı sevmeyen et suyu kullanabilir.



Derin bir tencerede balığı kuyup kaynatır.
suyu iyice çıkıncaya dek kaynatır.



Su kaynarken hamur yapılır.
300 gr un içerisine bir yumurta ve 1 çay kaşık tuz ekler.
iyice yoğurur.
ağır ağır su ilave ederek yoğurur.



ele yapışmayan kurak memesinden
bir az sert bir hamur yapılır.



Patatesi büyük büyük doğranır.



kaynamış olan balık suyu içine
önce patatesi konur.



Ondan sonra hamuru
merdane ile incecik açarak
el yardımyla parçalayıp suyu içine ekler.
bu işlem yaparken kışık ateşte olmalı.



bir yumurtayı çırparak hazırlanır.



Unlar iyice pişince
yumurtayı gezdirir.





damak tadına göre tuzu ilave eder.
sıcakken servis edilir.





Afiyet olsun!!

맛있게 드세요~


댓글 없음:

댓글 쓰기