2011년 8월 15일 월요일

Hodduk tarif (호떡)


Bir blog arkadaşım Kore yemeklerden
HOBBANG tarifi istedi.
Hobbang hamur ile yapılan kış yemektir.
etli ve sebzeli Hobbang yapabilir.
ben kışta onu mutlaka yapacağım.
ve burada tarifini paylaşacağım.

Bugün ise..
HOBBANG'ın arkadaş HODDUK tarifini
paylaşıyorum.
Hodduk da kış zamanlarda
Kore'nın her sokakta bula bilecek yemektir.
kaç sene önce Hodduk yapımıştım.

Malzeme
normal ekmek hamur 1 tane
siyah toz şeker 1 bardak
tarçin 2 yemek kaşık
fıstık tozu yarım bardak
sıvı yağı

Yapılışı
                                    1. Hamuru torbadan çıkarmadan  sıcak bir yerde 30 dk. bırakın.
                                        çünkü hamur iyice kabarması gerekiyor.
                                    2. siyah toz şeker ve fıstık tozu karıştırır.(iç malzeme)
                                    3. ellerine sıvı yağı bol sürer ve hamurdan yumurta büyüklüğü kadar koparır.
                                    4. hamuru avuç içinde el yarıdımyla yuvarak ve ince açar.
                                    5. iç melzeme konur. tarçında bir çay kaşık ekler.
                                    6. iyice kapatır.
                                    7. yağlı tefron tavada kızarıtır.
                                    8. yuvarak bir aletle bastırarak ince yapılır.


Resimli tarif


Afiyet olsun!!




댓글 6개:

  1. Bundan 3 kez yaptık.. Gerçekten çok lezzetli :3

    답글삭제
  2. Acaba siyah toz şeker yerine normal beyaz toz şeker kullansak olur mu ? Bir de hamuru mayalı hamur değil mi ? Lezzetli olacağını düşünüyorum , ellerinize sağlık ! :)

    답글삭제
    답글
    1. beyaz toz seker kullana bilirsin ama esmer toz seker daha lezzetli olur.. hamuru mayalidir. firinda satilan normal hamur kullanirsan guzel olur.

      삭제
  3. Ben korede bundan yemiştim demek içinde fıstık varmış. Teşekkürler tarif için. :)

    답글삭제