2012년 3월 21일 수요일

Yufka Mandu


Yufka Mandu
유프카 만두


malzemeler

yufka 10 tane
dana kıyma 1 kg
topu(dubu) 2 tane
yeşil soğan 1 demet
yumurta 2 tane
kore makarna 200 gr
varsa gimçi 1 tane
tuz ve karabiber 



Yapılış




önce içi malzemeler yapalım.
kıyma - yağsız kıyma
yeşil soğan - ince kıyar.
topu(dubu) - ezer.
makarna - suda 8 dakkika haşlanır.
gimçi - suyunu çıkararak ince doğranır.

bunlar büyük bir kapta birleştirerek iyice karıştırın.
ve 2 yumurta ekleyib tuz ve karabiberde ilave edin.
hepsi karıştırarak içi malzemeyi tamamlayın.





işte böyle olur!!
şimdi yufkaya bunları saralım.





yufkayı 8 ce bölün.




içi malzemeyi azıcık koyun.
ve resim gibi sarın.
son kısımı suyla yapıştırın.




fazla olanı bu şekilde yerleşerek
buzdolabında saklayın.




tavada az yağ dökerek maduyu pişirin.
kısık ateşte uzun pişirmemiz gerekir.









kalan içi malzemelerlede böyle güzel yemek olur.
köfte gibi...








afiyet olsun!!




댓글 18개:

  1. ooo Lale ablacım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorrr... olsada yesem oldum şimdi :)))

    답글삭제
  2. Oleyyyy diyorum başkada bişiy demiyorum... ^^

    답글삭제