2011년 6월 6일 월요일

Dduk-bbog-gi 떡볶이


Dduk-bbog-gi
떡볶이

malzemeler

Dduk 500gr
havuç 2 tane
kuru soğan 3 tane
yumurta 4 tane

sosu için
goçujang(biber şalçası) 2 yemek kaşığı
ganjang(soya sosu) 1 yemek kaşığı
sarımsak 2 dişi
şeker yada bal 2 yemek kaşığı
balık su yada et suyu 1 su bardak
susam 1 yemek kaşığı



Hamille olduktan sonra
canım bu dduk'i istiyor!!
yılbaş çorbası(yani dduk-guk) ve
dduk-bbog-gi..falan..

Eşim Kore gıda markette gitmişti.
bunu aldı..benim için..

önce bu dduk'i yumuşatımak için soğuk suda
20 dk. bekletiyoruz.
sonra ikiye böleceğız.



havuç ve kuru soğanı
parmak büyüklükte doğranır.
beyaz lahana ve yeşil soğan varsa
ekleye bilir.



Yumurtayı suda haşlanır.



Yukardaki sosu
geniş bir tencerede kaynatır.




sosu kaynayınca
sebzeleri ilave eder.
sebzeler yumuşayıncaya dek pişirir.





sonra dduklar ilave eder.
5 dakkika daha pişirir.
ve yumurta kavuğu soyup ilave eder.
iyice pişirir.
arasıra karıştırmalıyız.



aaaa..
yine canım bu yemeğı istiyor..
ne yapa bilirim??? acaba :(



Siz nasıl???
sizde ister misiniz??
bu nefis leziz yemekten??




Afiyet olsun!!

댓글 10개:

  1. Öncelikle ellerinize sağlık. Nasıl yapıldığını hep merak etmiştim. Dduk diye bahsettiğiniz şey pirinç gibi mi? Neye benziyor? Kore marketine gidersem mutlaka alıp tarifinizle yapmayı deneyeceğim.

    Bu arada hamileliğiniz hayırlı olsun. Umarım sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıklı bir çocuğa kavuşursunuz.

    답글삭제
  2. ~Kendisi
    Teşekkür ederim. ziyaretiniz için..
    evet. dduk pirinçten yapıldı. Kore gıda markette satın ala bilirsiniz.
    bu sene sonunda bebişimi göreceğim. benim için dua edin. iyi günler!!

    답글삭제
  3. Lale ablaaa ^^ bunun tarifini çoktan vermişsin ve ben daha yeni gördüm T.T nasıl atladım acaba :/ bişey sormak istiyorum. Bunu yaparken et suyu ile mi daha çok seviyosun yoksa balık suyu ile mi.? Expoda yediğim de lahana yada yeşil soğan vardı sanki ben öyle hatırlıyorum belki ordaki hazır sosla yapıldığı içindir.. Birde balık keki ve ramyun eklesek nasıl olur :) su miktarını ne kadar ayarlamamız gerekir o zman ? Umarım yorumumu okursun ..

    답글삭제
    답글
    1. Merhaba. Aslinda ben balık suyla daha seviyorum.
      Icinde balık kek ve ramen ekleye bilir. Balik keki dduk eklerken ekleye bilir. Ama ramen once suda haslanip en sonda eklemek lazim.
      1 paket yeterlidir.fazla koyarsa su cok az kalir. Guzel olmuyor.

      삭제
  4. Acaba o pirinç keklerini evde yapma şansımız var mı? Benim satın alma şansım yok da.

    답글삭제
    답글
    1. Merhaba.
      Evde yapmak bir az zor.
      Ozelikle turkiyede yapiskan pirinc bulunmuyor. O pirinc varsa yinede evde yapabilir. Normal pirinc unla guzel cikimiyor.
      Turk arkadaslarim denemis ama yemege kullandigi zaman hepsi dagilmis dediler.

      삭제
    2. Pirinç unuyla yaptım keki yemeğe koydum. Dağılmadı. Çokta güzel oldu ^^

      삭제
  5. Pirinç unuyla nasıl yaptın bende yapmayı düşünüyorum da

    답글삭제