2011년 6월 7일 화요일

Dak-gang-jung (닭강정)


Dak-gang-jung

(닭강정)
aclı sosulu tavuk

Malzemeler
Tavuk (but bölüm) eti 1 kg
Un 1 su bardak
Nişasta 1 çay bardak
sıvı yağı 2 su bardak

sosu için
goçujan 2 yemek kaşık
keçap 2 yemek kaşık
dövülmüş sarımsak 1 tatlı kaşık
soya sosu 1 yemek kaşık
şeker yada bal 2 yemek kaşık
yer fıstık 1 su bardak




İlk önce tavuğu kuşbaş şekilde keser.
dilerseniz tavuk göğsü kullana bilirsiniz.
tavuğa tuz.karabiber.zecefil tozu ilave edip 30 dk. bekletin.

Un ve nişasta karşımı
tavuğa iyice bulayın.
kolayca yapımak için bir yöntem..
buzdolab poşette un ve nişastayı koyup
tavuğu ilave edip sallayın.
hemem her yer bulanır..



bol sıvı yağıda tavuğu kızartmaya başlar.
2 kere yapacağız bu aşamayı...
daha kıtır kıtır oluyor.



mutfak havluyu kullanarak
fazla olan yağını almaya çalışın.
kızarmayı 2 kere yaptıktan sonra
sosu hazırlayın.




Yer fıstığı küçük küçük dövdüm.
hem sosu içine hemde süslemek için  kullanacağız.





sosu hazırlayarak
geniş bir tavada kaynatın.




kaynamış olan sosu içerisine
kızarmış tavuğu ilave edip
iyice karıştırın.



damak tadınıza göre
goçujang yada keçabı daha ekleye bilirsiniz.



yer fıstığı serpiştirerek
süsleyin.




Afiyet olsun!!


댓글 없음:

댓글 쓰기