2011년 6월 2일 목요일

turplu Uskumur JJige (무고등어 찌게)


Turplu Uskumur Jjige
무고등어 찌게


Malzemeler

Uskumur 2 tane
kuru soğan 1 tane
gimçi 300 gr
beyaz turp 1 tane
su 2 bardak

sosu için

soya ezimesi(된장) 1 yemek kaşığı
soya sosu(간장) 1 yemek kaşığı
pul biber 1 yemek kaşığı
isterse şeker 1 tatlı kaşığı
sarımsak 3 dişi


Yapılışı



Uskumur 2 tane ve beyaz turp 1 tane
hazırlanır. (ben fazla yaptım..)





normal gimçi varsa gimçiyi kullana bilirsiniz.
yoksa turp iple yapılan gimçide kullana bilirsiniz.



Beyaz turbu yuvarlak şekilinde keserek
tencerenin en altı kısımına konur.
ben patatesi sevdiğim için bir az ekledim.



Uskumuru 2 yada 3 bölünür.
turbun üstüne konur.




sonra Gimçiyi ilave eder.
kuru soğanı küçük küçük doğrarak ekler.

yukardaki sosu hazırlayarak
malzemelerin üstüne gezdirir.
ve 2 bardak soğuk su ilave edip
kaynamaya bırakır.



sosu deki soya ezimesi
balığın kokusunu yok eder.
gimçi yumuşak oluncaya kadar
iyice pişirir.









Pilavla afiyetle yer!!

Afiyet olsun!




댓글 없음:

댓글 쓰기