2011년 6월 11일 토요일

Mat gimchi (맛김치)


Mat gimchi
 (맛김치)


malzemeler
Beçu(kore marul) 4 tane
Mu(beyaz turp) 1 tane
yeşil soğan 1 demet

sosu için
goçugaru(acılı pul biber) 2 su bardak
pirinç unu yarım su bardak
balık suyu yarım su bardak
dövülmüş sarımsak 2 yemek kaşığı
zecefil tozu 1 tatlı kaşığı
istersen susam 2 yemek kaşığı





 çok çok mutluyum.
bu mevsimde Beçu'yu buldum!!!
kışta yaptığım gimçiler bitmişti.
hemde canım taze gimçiyı çok çok istiyordu.
çok yasa!! Real market!!
bir az pahalıydı..(tane 4.99tl)
ama yoktan güzeldir diye kaçtane aldım. hemen yaptım.
gimçi sevenler haydi Real'a koşun!!


Yapılış




Beçu ve Mu...
marul ve turbun korecesidir.
ayrı ayrı yapa bilir..
ama ben ikisini ayni anda yaptım.
böyle doğranarak yapılan gimçi'yi
Mat gimchi denir.




Beçu ve Mu'yu
uygun bir şekilde doğranır.
tuzlayıb beçu'yu 2 saat
mu'yu 1 saat bekletir.
(tuza göre saat değişir.)
yumuşak olan sebzeleri akar suda
2-3 kere yıkanır. (mu bir kere yıkarsa yeterli)
süzgeçten suyunu iyice süzer.




sosu hazırlanır.
yarım su bardak pirinç une 
2 su bardak su ilave eder.
karıştırarak kayınatır.
muhallebi kıvamında pişirir. 
2 bardak pul biberden 1 bardağı
sıcak pirinç une ekler.
sarımsak ve zecefili
rebottan geçirir.




pirinç un soğuğunca
balık suyu ve sarımsağını ilave eder.





suyunu iyice süzen sebzeleri
bol bir kaba alır.
yeşil soğanı 3-4cm kadar keser.
ilave eder.
sonra hazırlanan sosu ekler.
kalan pul biberide ilave eder.



iyice karışıtırır...!!




çok lezzetli gimçi oldu!!
kaç hafta mezeler için
derte girmeyeceğim.. : )
















Afiyet olsun!!

맛있게 드세요~

댓글 15개:

  1. çok güzel gözüküyor. ben de yapmak istiyorum :))

    답글삭제
  2. 지구촌 어느 곳에 계신지는 몰라도 한국보다 더 한국적으로 음식을 만들어 드시네요. ^^

    답글삭제
  3. OLDMAN님 안녕하세요^^;
    저는 터키에 살고있어요. 터키에도 한류열풍이 불어 한식에 대한 관심이 많거든요. 그래서 터키어로는 한국요리를 올리고 있고, 한국어로는 터키요리 블로그를 운영하고 있습니다. 들러주셔서 감사해요..^^;

    답글삭제
  4. OMOO OMO OMOOO AİGOOOO çok lezzetli. Bişi soracağım acaba balık suyu katmasak omaz mı?

    답글삭제
  5. Merhaba Tuğba:
    balık suyu katmasada olur ama orijinal tadı alamazsın. yinede balık suyu sevmiyorsan katma.
    Koreceyi biliyorsun galiba.. 어머어머 어머 아이고..ㅋㅋnerden öğrendin?
    kendine cici bak Tuğbacığım.

    답글삭제
  6. TEŞEKKÜRLER BİLGİ İÇİN LALE ABLACIM ^^
    BU MARULLARDAN BULDUĞUMDA YAPACAĞIM YADA EYLÜDE KOREDEN ALIRIM ^^AMA ACABA BAIK SUYUNU NERDEN BULABİLİRİM?

    KORECEYİ KENDİM KİTAPLARDAN DİZİLERDEN ÖĞRENDİM LALE ABLA << Bu güzel blog için de teşekkürler takipteyim ^^

    Buda benin blogum beklerım^^
    http://dusleriminkoresi.blogspot.com/

    답글삭제
  7. balik suyu büyük marketlerde bula bilirsin. mesella Migros, metro market, carrufur,,,,
    arasıra Real'da da görüyürüm.
    Kore'ye mi gideceksin?? ne güzel...Batanıma selam söyle^^;

    답글삭제
  8. merhaba lale hanım ben ayşe size birşey sormak istiyorum kimchi'nin pulbiberini nereden alıyorsunuz? Ben evdeki pulbiberden salatalık kimchisi yaptım ama tarife uymama rağmen kore gıda marketten aldığım salatalık kimchisi gibi güzel olmadı sanırım kimchi yaparken pulbiber çok önemli bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim:)

    답글삭제
  9. Teşekkürler lale abla bilgi için . ayrıca selamının unutmam =) son bir soru daha bu balık suyu su seklınde şişelerde mi satılır yoksa tuz gıbı mi

    답글삭제
  10. Merhaba Ayse hanim. ben pulbiberi koreden getiriyorum. siz kullandiginiz pulbiber bizimki ile bir az farkli oluyor.
    bizimki icerisinde hic katki yoktur. sadece pulbiber tozu vardir. ama turkiyede kullandigi pulbiberi icerisinde yag ve baska bir maddeler vardi. eminonu misir pazarda sade pulbiberi satiyormus.

    답글삭제
  11. Gunaydin Tugbacigim.
    balik suyu dedigin gibi su seklinde plastik sisededir. kolay gelsin cnm.

    답글삭제
  12. lale bayıldım bayıldım bloguna...
    dur tamamen bi inceleyeyim yazarım yorumlarımı.

    noodle tarifin var mı
    ramen var mı ay dur bakayım :))

    답글삭제
  13. absalom: merhaba!!
    beni tanıyormusunuz?? tanıdık bir mi diye soruyorum. Ramen çok kolay olduğu için koymadım ama isterseniz tarifini yazarım. ziyaretiniz için teşekkür ederim.

    답글삭제
  14. lale tanımıyorum dolayısıyla sende beni tanımıyosun :))
    yeni gördüm blogunu...

    soracağım çok şey var amma önce blogunu tamamen bi okuyayım :)

    답글삭제
  15. Ben yaptim ve tadı çok güzel oldu.malzemeleri bulamadığım için bir iki değişiklik yaptim.고마워요. .잘먹었어요^^

    답글삭제