2011년 4월 5일 화요일

Ton balıklı Gimçi Jumeuk bab(김치참치 주먹밥)


Ton balıklı Gimchi Jumeuk bab

(김치참치 주먹밥)

Malzeme

Gimchi 200 gr
Tonbalık 1 tane
taze soğan 3 tane

kore Pilav 2 kase
susam yağı 1 tatlı kaşığı
tuz ve susam


Yapılışı



Kışta İstanbulda Kore Marulu bula biliriz.
yani ekimden marta kadar Pazarlar ve büyük marketta bulunur..kore marulu.
o zamanlar Türkiyede oturan Koreli bayanlar
bol bol Gimchi yaparlar.

artık Gimchi'nın mevsim bitti sayılır.
zaman geçtikçe gimchiler ekşilmeye başılar.
ben bugün
tadı ekşilen gimçileriyle
yapılan bir yemeği size göstereceğim.



Gimchi'yi küçük küçük doğranır.
tavada sıvı yağı döküp
orta ateşte kavurur.



Gimchi pişitikten sonra
suyu çıkaran ton balığı ilave eder.
ve birlikte kaç dakkika daha kavurur.



ince doğranan yeşil soğanı ekler.




2-3 dakkika daha pişirir ve 1 tatlı kaşık susam yağı ilave eder.



Pilav hazırlanır. bir az tuzlanır. ben bu pilavada susam yağı gezdiriyorum.

Pilav için özel makinamız var.
pirinç iyice yıkadıktan sonra
su döküp düğme basıyoruz..20 dk sonra pilav hazır oluyor.

Makina olmayan Türk izleyciler için..
Kore pilav yapma tarif
1. önce pirinç iyice yıkayın. suda yarım saat bekletırse daha iyi olur.
2. bir tefron tavada.. iki bardak pirinçe iki buçuk bardak su döküp harlı ateşe konup kaynatın.
3. pilav kaynayınca orta ateşe indirip pişirin.
4. pirinç tadını bakarak tam pişimediyse küçük ateşte
tencere kapağı açmadan bir az daha pişirin(demleme gibi..)
not-kore pilav su ve tuzu konmaz.



Pilav mandarina büyülüğünde alıp
ortayı açar.



önceden hazırlayan tonbalıklı gimchiyı
ortaya  konur.




yandaki pilavları kapatarak
yuvarak bir şekil verin.







böyle beslenme kutusuna koydum.
çocuklar tane tane alıp yer.
çokta seviyorlar..

bide..
bu yemeği böylede yiyebilir.



Pilavın üstüne Tonbalıklı gimchiyi döküp
karştırarak yiyebilir.
ancak bu yemek pilav sıcakken güzel olur.
pilav soğuksa tonbalıklı gimchi'nın tavasına
pilav eklenip sıvı yağ döküp ateşte iyice karştırak
sıcak sıcak yiyin.




Afiyet olsun!!

맛있게 드세요~

댓글 3개:

  1. ELLERİNE SAĞLIK.KORE USULÜ PİLAVI EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM.
    SEVGİLER

    답글삭제
  2. Blogunuzu çok beğendim.Yeni lezzetler ve farklı kültürleri öğrenmeyi çok seviyorum.Yalnız tek sorunum et ve balık yememek(sadece tavuk severim) Bunu tavukla yapsak nasıl olur acaba?

    답글삭제
  3. Şeyy...Tava yerine teflon tencere olur mu? :|

    답글삭제