Yeulmu Gimchi
열무김치
Malzemeler
yaprak bol olan kırmız Turp 5 demet
salatalık 5 tane
soğan 1 tane
yeşil biber 2 tane
yeşil soğan 5 tane
sosu için
kırmız pul biber 100 gr
kırmız biber 5 tane
sarımsak 10 dişi
zencefil 50 gr
un 2 yemek kaşığı
isterse balık suyu
işte Malzemeler....hazırlayın.
Turbu 5cm kadar keser.
tuzu döküp 1 saat bekletir.
turp yapraklar yumuşayınca
akar suda iyice yıkar.
ve suyu çıkarır.
salatalıkta bir az tuzlayıp suyunu çıkaır.
yeşil soğan ve biber 3cm kadar keser.
kuru soğanı yarım ay keser.
Un yada pirinç un 2 yemek kaşığı
bir bardak suyla açıp muhallebi kıvamında hazırlanır.
kırmız biber, sarımsağı, zencefili
blenderda çeker.
Turp, salatalık ve diğer sebzeleri
büyük bir kaba konur.
sosu ilave eder.
bu noktada pul biber ekleye bilirsiniz.
(ve balık suyu ve susamı ilave ede bilirsiniz)
sebzeleri iyice harmanlanır.
Afiyet olsun!!
maşallah gerçektend e iyi bir anlatım:) sağolasın sayende merak ettiğimiz kore yemeklerine bir adım daha yaklaştık, geçenlerde yumurta rulo köfte denedim:) ellerine sağlık.
답글삭제Lale hanimcigim, ellerinize saglik çok güzel görünüyor!!
답글삭제Merhaba Tarih84 ve Yasemin.
답글삭제ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
ve Bu yemek Türkiyede bulunan malzemeleri kullandım. sizde deneyin. olur mu????
bu tarifi deneyeceğim inşallah.
답글삭제bir de sizin pilavlarınız biraz lapa oluyor ya sade pilavı nasıl yapıyorsunuz onuda anlatırsan sevinirim.
sevgiler
Merhaba Nabrut!!
답글삭제Kore Pilav sadece suyla haşlanır.
özel makinamız var. Türkiyede bu pilav yapmak için tefron tencereyi kullana bilirsiniz.
Pilav yapmasını en kısa zamanda anlatırım. iyi akşamlar!!
teşekkür ederim.merakla bekliyorum
답글삭제iyi akşamlar
Bu tarifi mutlaka denicem, kirmizi turpun yapraklari aci oluyor ama bu sekilde tuzda bekletmek iyi bir fikir :) tekrar elinize saglik!!
답글삭제İyi günler Yeon Kyoung-sshi,yeni tarifler eklemişsin ellerine sağlık canım.Ben senden bir tarif isteyebilir miyim?Elimde siyah fasulye ezmesi var.Jajungmyun yapmak istiyorum.Elinde resim yoksa,yakın zamanda yayınlayamayacaksan.Tarifi bana mail atarsan sevinirim güzelim.Bu siteyi çok seviyorum.İyi günler diliyorum :))
답글삭제Merhaba.. Siyah fasulye ezmesi mi??
답글삭제Jajangmyen tozu mu diyorsunuz?
tam ne olduğunu anlayamadım..sizde olan ezmesini resimini çekin bana gönerir misiniz. lütfen..
Tamam canım mail atarım.İyi günler ^_^
답글삭제