2011년 4월 19일 화요일

Kakdugi 깍두기


Kkakdugi
깍두기

malzemeler
turp büyük boyu 4 tane
kalın tuz 1 çay bardak
yeşil soğan 1 demet

sosu için
balık suyu 1 çay bardak
pul biber 1 çay bardak
                                                                       şeker 2 yk
susam 2 yk
sarımsak 5 dişi
pirinç unu 2 yk
su 1 çay bardak



Yapılışı




büyük markette böyle turbu gördünüz mü??
Türkiyede Japon turp diyor.
Gimçi yapılan marula Çin Marul denir.
aslında..bunlar tüketen Korelidir..niye Japon ve çin adını koymuşlar..???
Türkiyede uzak doğu dediği zaman
ilk önce çin ve Japon...akılarına geliyor herhalde..
bu nedenle bunların adlar Kore marul ve kore turp değil
çin marul, japon turp..diye hitap ediyorlar.
Türk arkadaşlar!!! siz ne dersiniz??



Turbu kare şekilinde doğranır.



kalın tuzu ekleyerek 1 saat bekletir.



turp yumuşayınca akar suda
bir kere yıkanır.
fazla yıkamayın. o zaman çok tuzsuz olur.
kesmeden yıkayıb tuzladıktan sonra
sadece 1 kere sudan geçirmek yeterli..



Yeşil soğanı temizleyip yıkanır.
3cm kadar keser.



Pirinç unu suyla açıp kaynatır.
mullalebi kıvamında pişirir.





turbun suyu iyice çıkarmamız lazım.
çünkü yaptıktan sonra fazla su olmaması içindir.
süzgeçten 1 saat kadar bekletirseniz
suyu iyice çıkarmış olur.

yeşil soğanı.
pul biberini
sarımsağını
şekerini 
ilave eder.



son olarak hazırlanmış pirinç unu
ve balık suyunu ilave eder.



hepsi iyice karıştırır.
tuz azsa bir az tuz ekleye bilir.
ve susumı eklenir.



büyük kaba koyup
1 gün dışarıda bekletir.
sonra buzdolabında muhafaza ederek
meze olarak yemeğin yanında suna bilirsiniz.





Afiyet olsun!!


not - bu hafta festival nedeniyle bir az meşgul olacağım.
yorumlarınıza hemem cevaplamasamda kusura bakmayın.
havalar yine soğudu.
herkes sağlıklı olun ve hep mutlu olun!!
iyi günler.







댓글 10개:

  1. Sevgili lale hanım, ben kakdugi'yi aynen tarif ettiğiniz gibi yaptım 1 gün dışarıda beklettim sonra buzdolabına koydum 5 gün sonra kakdugi kavonozunun ağzını açtığımda kakdugi'den çon ağır bir koku çıktı sanki bozulmuş gibi ağır bir gaz kokusu gibi bu durum normalmidir yoksa yanlış bir şey mi var turplarda bir garip olmuş sanki çok yumuşamış gibi isterseniz resmini yollayabilirim neden böyle olduğunu anlayamadım aceba nerede hata yaptım yoksa tüm bunlar normalmidir?

    답글삭제
  2. gunaydin.

    normalde gimchi cesitler bir az koku oluyor.,,,balik suyudan dolay..
    ama turplar yumusamis olamasi....yanlisdir.
    benimki 1 ay boyunca citir citir oluyor.

    resimimi gonderin. bende bakmak istiyorum.

    답글삭제
  3. merhabalar lale hanım blogunuzu takip ediyorum ve yemek tariflerinizi zevkle okuyup uygulamaya çalışıyorum ama ne yazık ki küçük bir kasabada yaşadığım için bu tür malzemeler bulmak zor olabiliyor. daha ucuz ve bulunabilir malzemelerle yeni tariflerinizi bekliyorum ^^

    답글삭제
    답글
    1. merhaba. bu turbun yerine kirmiz turbuda kullan bilirsiniz.
      nerde oturuyorsunuz???

      삭제
  4. 작성자가 댓글을 삭제했습니다.

    답글삭제
  5. Merhaba^^ Ben İrem.:) Acaba Balık Suyu kullanmasak olmaz mı? :)

    답글삭제
    답글
    1. Merhaba İremciğim.
      balık suyu koymasanda olur ama orijinal tadı alamazsın!
      balık suyu kendisi bir az değişik gele bilir ama Gimçinin içinde o tadı pek hiss edemezsin.

      삭제
  6. lale abla tarifi denedim geçen hafta. bugün yemekte misafirlerede ikram ettim herkes bayıldı!!! çokkkkkk sağolun harika oldu. çok çok teşşekkürler^-^

    답글삭제
  7. 블로그 관리자가 댓글을 삭제했습니다.

    답글삭제