2011년 4월 18일 월요일

dana etli SanJeuk 고기산적


dana etli SanJeuk

고기산적

malzemeler
dana et 200gr
gimçi 200 gr
havuç orta boy 1 tane
yengeç et 1 paket
yeşil soğan 1 demet
Un ve yumurta


dana eti için sosu
ganjang(soya sosu) 3 y.k
susam yağı 1 y.k
şeker 1 y.k
susam 1 y.k ve karabiber bir az

dana eti ince ince doğranır. 5 cm kadar..
sosu döküp 1saat bekletir.



gimçi - süzülüp 5cm kadar keser.
yeşil soğan - sıcak suda 2 dakkika haşlanır.
5cm kadar keser. tuz ve susam yağı döküp karşıtır.
yengenç eti - 5 cm kadar keser
havuç - 5 cm kadar keser. az yağlı tavada 5 dakkika kavurur.




kürdanı kullanarak
sebzeler ve eti sırayla dizer.



her tarafını Un'a batır.



Yumurta'yı büyük kaseye çırpır.
bir az tuz ilave eder.yumurtaya..



unlanmış san-jeuk yumurtaya batırır.



yağıda iyice kızarır.
et olduğu için orta ateşte uzun pişirmemiz lazım.




böyle alt ve üstü çevirerek kızarıncaya dek pişirir.



sosa sosuyla suna bilir.

Afiyet olsun!!


ve...


rebeka abla'nın Kore tatlısı..
harika bir tatlıydı.
yapışan pirinç ve kırmız fasülyelı geleneksel tatlıdır.



bu da Lale'nın Chapchesi!!!




댓글 없음:

댓글 쓰기