2011년 6월 15일 수요일

Ton balıklı jeun (참치전)


Ton balıklı jeun
참치전

malzemeler

tonbalık 1 kutu
mısır 2 yemek kasık
kuru soğan 1 tane
havuç ortaboyu yarım
dolmalık biber yeşil ve kırmız 1 tane
yumurta 1 tane
Un 4 yemek kasık
yeşil soğan 2 tane
tuz ve karabiber
su yarım bardak

yapılış



Türk mutfakta mücveriye benziyen Kore yemek!! jeun
 mücveri bol yağıda kızartır
jeun ise az yağıda kızartır.
çeşit malzemelerle yapılır.
bugün ben tonbalıklı yaptım.
yapılış kolay tadıda çok güzel!!
haydi yapalım mı??



istediğiniz sebzeler koya bilir.
ben yukardaki sebzeleri kullandım.
bunları hepsi küçük küçük doğranır.



Mısır suyunu süzüp ilave eder.



suyunu iyice çıkaran tonbalığı ekler.



un, yumurta, tuz ve karabiber ekler.



suyu ilave eder, iyice karıştırır.
yeşil soğanı ince ince doğranır. ilave eder.
ben susam yaprağıda ekledim.



kızarmış olan tefron tavada az yağı döküp
malzemeleri bir yemek kaşik koyar.
yuvarak şekil verir.



alt ve üstü pembeleşinceye dek pişirir.




Afiyet olsun!!

댓글 9개:

  1. Lale abla ellerine sağlık tonbalıklı jeun nefis görünüyor.susam yaprağını nereden alıyorsunuz? birde sizden salatalık kimchi tarifi rica ediyorum.

    답글삭제
  2. Merhaba Kayra!! susam yaprağı ben ektim. nişan ayında...bizim küçük balkonumuzda..
    salatalık gimçiyi O-yi-so-ba-gi denir.
    en kısa zamanında yapacağım ve tarifini yacazağım senin için...

    답글삭제
  3. Çok teşekkür ederim lale abla. susamı tohumdan mı ekiyorsuz?

    답글삭제
  4. Görür görmez "Aha mücver" dedim :) Ton balıklı yemeklere bayılıyorum Ustam.. Paylaşım için 정말 감사드립니다! :)

    답글삭제
  5. lale abla bloğunu uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmamıştım..ben verdiğin tarifler sayesinde çok güzel kore yemekleri pişiriyorum:)bu arada seni tanıdğım için çok mutluyum:)

    답글삭제
  6. Merhaba Lale Hanım, bende bloğunuzu birkaç gündür takip ediyorum ve yeni keşfettim.Sormak istediğim birşey var.Acaba bu yemeği ton balıklı değil de başka bir etle olmaz mı?Yani tavuk eti mesela...

    답글삭제
    답글
    1. tabi ki olabilir. ama tavuk eti ile yapacaksa sebzelerle pişirceği için çok küçük doğranmalısınız. tavuk kıymayla yaparşa pek güzel olmaz.. ince ince doğranıp bu tarifle deneyin.

      삭제
  7. Tadı çok leziz herkese tavsiye ederim. :)

    답글삭제
  8. Bugün hangisine bakacağımı şaşırdım hepisi leziz .Ellerinize sağlık ^^...

    답글삭제