2013년 5월 10일 금요일

Me-jak-kwa 매작과

 

Me-jak-kwa

매작과 

 

 
 
malzemeler
 
2 bardak Un
1 yemek kaşık zencefil tozu
tuzu ve dolmalık fıstık
 
serbet için - 1 bardak su
                        1 bardak seker
 
 
 
Yapılış
 
 


 
kore uslü tatlı Me-jak-kwa!!!
eskide kralın sofraya sunulan tatlıdır.
düğün ve atalar tapıma törendede kullanılır.






1 su bardak ve 1 su seker ile
serbet yapılır.
karştırmayın.
 





 
taze zencefil varsa
onu robottan geçirip zencefil suyunu kullanın.
ben taze zencefili bulamadığım için tozu kullandım.
az az suyu ilave ederek
kulak memesinde bir az sert hamur hazırlayın.




 
 
oklava yardımyla
hamuru incecik bir şekilde açın.
 





 
5cm ya da 6 cm kadar kesin.
ve ortada bıçakla 3 çizgi yapın.
orta çızgi en uzun olacak.
 



 
 
bir tarafı ortadan diğer tarafa çıkarırsa
bu şekil çıkıyor.
 



140 derecede kızartın.
ve havulu kağıtta yağını çıkarın.
 
 
 





 
 
önceden hazırlanan serbette
hamuru ekleyın.
ve 2,3 dakkika bekletin.





 




 
dolmalık fıstığı döverek toz şekilde yapın
ve ortaya serperek servis yapın.



 
 
afiyet olsun!!!


 

댓글 4개:

  1. Kore üniversiteleri harika korenin en iyi üniversiteleri tanınmış üniversiteler dünya çapında bu arada buradaki yemeklerde çok güzel

    답글삭제
  2. merhaba lale hanım..tarifinizi az önce yaptım ama böyle kıtır kıtır mı oluyor? Yoksa biraz daha şerbette bekletmeli miyim?

    답글삭제
  3. 14 yaşındayım ve koreye büyük bir ilgi duyuyorum tarifinizi gördüğümde hoşuma gitti ve denedim gerçekten güzel bir tatlı.

    답글삭제
  4. Bu gün Ramazan ve biz oruçluyuz açlık süresi çok uzun olduğundan yemekten sonra tatlı ihtiyacımız olabilir başka birşey yapacaktım ama vazgeçtim bunu görünce hadi bakalım bunu bu gün deniycem umarım başarılı olurum :D

    답글삭제