HO- BAK- SUN
호박선
(kabak mezesi)
malzemeler
kabak 1 tane
dana et 30 gr
havuç 40 gr
mantar 1 tane
yumurta 1 tane
et ve mantar için sos
soya sosu 1 yemek kaşık
susam yağ 1 çay kaşık
şeker.sarımsak.yeşil soğan ve karabiber - çok az
malzemelerini yıkanıp hazırlayın.
su 1 dardağı tencereye döküp
etin yağlı bölümünü atarak
et suyunu hazırlayın.
kabağı ortadan 2 ye bölün ve dik değil bir az yan doğrayın.
O-yi-sun gibi bunuda bıçakla 3 kere kesmek lazım ama sonuna kadar kesmeyin.
kabağı tuzlu suda bekletin.
yumuşak oluncaya dek...
et ve mantarı
ince ince doğrarak
sosu ekleyip 5 dakkika bekletin.
havuç ise ince doğrarak
kaynayan suda 2 dakkika haşlayın.
ondan sonra
et, mantar ve havuç
bir kapta birleşin.
iç hazırlanmış oluyor.
tuzlu sudan çıkaran kabağı
suyunu iyice kurutun(bezi ya da havulu kağıtla)
kesmiş olan aralara
iç malzemelerini doldurun.
önceden hazırlanan et suyunu içine
tuz ve soya sosu ekleyin.
soya sosu az koyun ki rengi güzel olsun!
kabaklarını dikkatle dizin
ve orta ateşte kaynatın.
kaynarken kaşıkla
ara sıra kabak üzerine suyunu dökün
iç malzemelerde iyice pişin.
afiyet olsun!
ellerınıze sağlık
답글삭제çok sağolun!
삭제sizde deneyin bunu...tadıda güzeldir.
dubu nedir acaba ve nerde bulabiliriz?
답글삭제aaa süper görünüyor ve yapımıda çok kolay kesinlikle deneyeceğim evlendikten sonra :) bence masatakada çok beğenece :) Ellerine sağlık benim güzel ablam...
답글삭제