2013년 5월 12일 일요일

O-yi-sun 오이선

 

O - YI - SUN

오이선

 
 
 


 

malzemeler

 
salatalik 1/2 tane
dana et 20 gr
mantar 1 tane
yumurta 1 tane
tuz ve yağ
 
sos için
şirke 1 yemek kaşık
şeker 1 yemek kaşık
su 1 yemek kaşık
tuz az
 
 
 
 
 
kore uslü salatalık mezedir.
yazın misafir sofraya sunmak için uygundur.
 
 
 
 
 
salatalığı 2 ye bölün.
tekrar ortadan 2ye bölün.
1 tane salatalıkta 8 parça yapın.
ve her parçada resımdeki gibi kesin. ama kırılmaması için
dikkatle kesin.
 
 
 
 
tuzlu suda salatalık parçaları bekleterek
yumuşak olmasını sağlayın.
(10 ya da 15 dakkika)
 
 
 
 
 
 
yumurtayı ak ve sarı olarak ayırın.
her yumurtaya çok az tuz ekleyerek
az yağda resimdeki gibi incecik pişirin.
ve 3cm kadar doğrayın.
 
 
 
 
mantar ve etide ayni şekilinde
ince ince doğrayın.
 
soyasosu 1 tatlı kaşık
susam yağ 1 çay kaşık
şeker 1 çay kaşık
dövülmüş sarımsak azcık
ince kıyılmış yeşil soğan azcık
ve karabiber
 
buna bulgogi sosu denir.
bulgogi sosu yapıp mantar ve dana eti üzerine dökerek
10 dakkika bekletin.(yani terbiye edin)
 
ondan sonra
az yağlı tavada bunlar kavurun.
 
 
sudan çıkaran salatalığı
havlu kağıt ila suyunu çıkarın.
ve çok hafifça tavada kızarıtın.
rengi değişmeyecek şekilde çok hafıf....
 
 
 
 
 
şimdi....
sosu yapalım.
şeker. şirke. su ve tuzu
bir kapta koyarak
iyice karıştırın.
şekeri tamamen erimesi gerekiyor.
 
 
 
 
 
 
salatalığın aralarında
hazırlanan mantar, et, yumurtalarını sırayla
güzel bir şekilde dizin.
mantar ile eti birlikte koydum.
 
son olarak sosu ekleyerek
servis yapın.
 
 
 
 
afiyet olsun!!
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 

댓글 2개: