2010년 6월 3일 목요일

Chapsal Mochi (찹쌀모찌)


Chapsal Mochi...

Malzemeler
400gr- yapışkan pirinç tozu
su- Pirinç ile ayni ölçü.
biraz tuz ve Şeker
400gr -ezılmiş kırmızı fasulye


Yapılış




kırmızı fasulyeyı suda haşılanır.
kolayca ezilecek kadar haşilanmak lazım.
kaşik yardımyla iyice ezin sonra istediğin kadar şeker ilave edin.




Yapışka pirinç tozunu.(Smart markette satın ala bilirsiniz)
suyu. tuzu ve şekeri büyük bir cam kase yada
Mikrodalgaya gire bilecek bir kaseye koyun.
malzemeleri iyice karışıtır.

Karışımı 4 dakika mikrodalga fırında yüksek ayarda isıtınız.
daha sonra tekrar karıştırıp
mikrodalga fırına atın.
bu işlemi 3 kere yapınız.

Mikrodalga fırından çıkaran karışımı
nişasta serpilmiş tepsiye boşaltın.




Mısır nişatasıyla Mochinin üstünü kaplayın.
sonra onu kenara koyup küçük parçalara koparın(ceviz boyu)

Parmaklarınızın yardımıyla hamurun ortasına yuvarlak
şekilde açınız.
daha sonra önceden hazırlanan ezilmiş kırmız fasulyeyi
hamurun ortasına koyun.
hamurun üzerini iyice kapatın.




Hazırlamış olduğun Mochilerin üzerine mısır nişastası dökünüz.
açık havada bir yerde koyup hamurun sertleşmelerini bekleyin.




Mochiler buzdolap poşete koyup
dondurma gibida yenilir.
daha değişik güzel olur.


Afiyet olsun


댓글 4개:

  1. Yapışkan pirinç unu yerine normal pirinç unu kullansak olur mu Lale abla? :)

    답글삭제
    답글
    1. Merhaba Nurseli!
      Hayir..normal pirinc ununla olmuyor.
      mutlaka yapiskan pirinc unu kullanmak lazimdir. bu tatli icin..
      Kore gida market(Smart)ta satin alabilirsin.

      삭제
  2. Peki yapışkan pirinç ununun fiyatı ne kadar

    답글삭제