2013년 10월 7일 월요일

Etli sebzeli çorbası 소고기 야채국

 
 
 
 
 
Etli sebzeli çorbası
소고기 야채 국
 
 
 
Malzemeler
 
200gr dana eti(kuşbaş)
1 büyük patates
1 kuru soğan
1 kabak
isterse Pazı koya bilir.
 
1 yemek kaşık goçujang
1 yemek kaşık dwenjang(soya ezimesi)
sarımsak ve tuz
 
 
 
yapılışı
 
 
 
 
 
buzlukta dönmüş dana eti vardı.
ben eti buzuktan uzun saklamayı sevmiyorum.
onu tüketimek için sebzeli bir çorba yaptım.
 
 
 

 
 
 
eti kuşbaş olarak alırsanız daha güzel olur.
ben evdekini kullandığım için
bir az ince ince kestim.
dövülmüş sarımsağı ve karabiber ekleyerek
hafif sıvı yağıda kavurun.
 
 

 
 
sebzelerde ayni büyülüğünde doğranın.
ben patates, kuru soğan ve kabağı kullandım.
sonrada buzlukta olan pazıyı ilave ettim.
 
 




 
eti kendi suyunu çıkarıp
tekrar çekene kadar iyice kavurun.
 





 
bunlarda kore uslü biber salçası yani go-çu-jang
ve
soya ezimesi Dwen jang dır.






 
eti pişidikten sonra
bu sosularını ekleyin.
bu sosular edinmek isterseniz
kemer bulgazda kore gıda markette vardır.
 




 
patates pişimesi uzun olur.
bu nedenle patatesi sebzelerden en önce atınız.
 



çorba kaynayınca
 
diğer sebzeler atın.






 
sebzeler umuşak oluncaya dek
kaynatın.





son olarak
önceden haşlanıp
buzluğa atmış olan Pazıyı ekledim.
pazı bulamasanız bu asamyı yapmayın.
 
 
 



pazı koyduktan sonra
5 dk falan daha kaynatın.





çorba kaynarken
yanda yumurta rulosu yaptım^^,
 






 
Patates yerine
turbu kullana bilir.
mantarlar ekleye bilir.
 
ister yeşil biber ve yeşil soğanıda koya bilirsiniz.
ama bizimkiler acıyı pek sevmediği için
yeşil biberleri koymadım.
 






sıcakken servis suna bilirsiniz.
 
 





 
 
afiyet olsun!!!



댓글 5개: