2011년 7월 14일 목요일

Tavuk kavurma(닭볶음)


Tavuk kavurma
닭볶음

Malzemeler

tavuk 600 gr
havuç 1 tane
kuru soğan 2 tane
sarımsak 4 dişi
kırmız biber 1 tane
yeşil biber 1 tane
susam yaprağı 5 tane


Yapılışı


Tavuğu dilim dilim keser.
ben ızgara tava kullandım.

terbiye için..
zecefil tozu 1 çay kaşığı
kara biber 1 çay kaşığı
(isterse) beyaz sarap 1 yemek kaşığı

Tavuğa bu terbiye sosu döküp
20 dk. dinlendirir.



20 dk sonra
sosu ilave eder.
goçujan(acılı biber şalçası) 2 yemek kaşığı
dövülmüş sarımsağı
soya sosu 1 yemek kaşığı
susam yağı 1 tatlı kaşığı

sosu ilave ederek iyice karışıtırır.
yine 20 dk bekletir.



sebzeleri doğranır.




isterse önce sebzeleri soteleye bilir.
ister et ile birlikte soteleye bilir.
yağı koymadan tefron tavada sotelemeye başlar.





et ve sebzeler iyice
piştikten sonra susam yaprağı ilave eder.
1 dk daha pişirir.

sıcakken servis eder.






işte..bu Lale'nın akşam yemeğı..







yağsız tuzsuz kore uslu Pilavla afiyetle yer.




Afiyet olsun!!


댓글 1개: