2011년 7월 23일 토요일

Neng-meun(물냉면)


Neng-meun
물냉면


malzemeler

Neng-meun 1 kişilik - 140 gr
et suyu 260 cc
yumurta 1 tane
salatalık
turp

yapılışı


Sıcak yazı geldi!!
Korede yazın yediğimiz sulu erişteyı size tanıtmak istiyorum.
bu ürün Türkiyedeki kore gıda marketten satın ala bilir.



Neng meun poşet içerisinde
et suyu var.
260cc suya bir tane et suyu ekler.
iyice karştırır.
soğuk olması için buzdolapta bekletin.



yumurtayı haşlanır.

simdi çok önemli noktaya geldik.
meun'u haşlanmalıyız.



1L suyu geniş bir tavada kaynatır.
kaynayınca Meun'u ilave eder.



iyice karştırarak 5 dk. haşlanır.
kaynayınca bir bardak soğuk suyu ekleyerek
tekrar kaynayınca ocaktan alır.



hemen soğuk suda yıkar.
3-4 kere yıkanmalı..



süzgeçten suyunu iyice çıkarır.



haşlamış yumurta yarım tane,
salatalık ve Mu gimçi..
varsa armud da koya bilir.



soğuk et suyu döküp
karıştırarak afiyetle yer!!




Afiyet olsun!!





댓글 2개:

  1. 한국음식을 터키에 알리시는데 큰 몫을 하고 계신 듯 합니다. 음식도 정갈스럽게 보이지만 사진찍는 솜씨도 좋으신것 같구요. ^^

    답글삭제
  2. ablaaaa gecen gün arirangda vediler bunu nasıl canım çekti nasılll. Koreye gittiğimde hiç yemedim:( çok pişmanım tadını bilmiyorum ama martta muhakkak yemeliyim gidince^^

    답글삭제