2013년 9월 21일 토요일

Gam-ja-guk 감자국(patatesli çorbası)

 
 
Gam-ja-guk 감자국
(Patatesli çorbası)
 
 
Malzemeler
 
1 tane büyük Patates
1 küçük boyu kuru soğan
1 tane yumurta
sarımsak
tuz
karabiber
yeşil soğan
 
 
çorba suyu çıkarmak için
 
100 gr dana et
ya da
kuru balık 6 tane
dasima(kuru deniz otu) az
5 bardak su
 
 
 
 Yapılışı
 
 
 
 
önce balık suyunu çıkarır.
balığı sevmeyen ya da
kuru balığı bulamayan
eti kullanarak suyunu çıkara bilir.
 


 
 
Patates ve kuru soğanı
dörtgen ve yarımay şekilinde doğranır.
 


 
 
balık suyu kaynağınca
önce patatesi konur.
çorba kaynarken çıkan köpüklerini
iyice temizlerseniz daha güzel olur.
 

 
 
Patates bir az pişitikten sonra
kuru soğanı ilave eder.
 
 


 
 
kuru soğan ve patatesi
iyice yumuşak olup pişince
dövülmüş sarımsağını
ve tuzu ilave eder.
 

 
 
son olarak
yumurtayı gezdirip
yeşil soğanı ilave eder.
 

 
 
çok kolay ve pratiktir.
ama tadı güzel olur.
koreliler
sabah kahvalıt yerine
böyle bir çorbaya pilav karştırarak içiyorlar.
 



 
sizde deneyin.
 
afiyet olsun!!!

댓글 9개:

  1. Merhaba Lale,nasılsın.Daha önce de yazmıştım sana.Evet ailece Kırgızistanda yaşıyoruz ve Türküm.Ama bu bizim son yılımız.5 yıldır Bişkekteyiz.2014 Yazında İstanbulda olucaz.Yemeklerin çok ilgimi çekiyor.Burada yediğim bazı yemekler senin yaptıklarına benziyor ve ben özellikle salataları çok seviyorum.
    Çorba güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Bloğunu izlemeye alıyorum.Bana da beklerim.Sevgiler...

    답글삭제
    답글
    1. Merhaba Şule hanım.
      tekrar memnun oldum.
      İşi için mi ordasınız??
      Kırgızstanda benim arkadaşlarım var. Uzbekli ve Koreli... ve bildiğim kadaryla orada Kore gıdalar çok satıyormuş. yani kore yemek yapmak için malzemelerini kolayca bula bilirsiniz.
      Patatesli çorba ise Türkiyedede yapa bilecek malzemelerdir.
      ilginiz için teşekkür ederim. ziyaret ve yorum içinde ayrıca teşekkür ediyorum. kendinize iyi bakın.

      삭제
    2. evet iş için buradayız.Aynen öyle kore gıdalar çok var.Aynı zamanda restoranlarda çok.Bizim ev sahibimiz de Koreli.Adı Viola,çok tatlı bir bayan.
      Bende memnun oldum.görüşmek üzere...

      삭제
  2. Kimchi'ye konulan balik sosundan koysak olurmu?

    답글삭제
    답글
    1. balık suyu çıkarmakla balık sosundan koymak çok farklı olur.
      norml suyla değil balık ya da et suyle çorba pişirse daha besleyici çorba olur. bu nedenle balığı kullanarak suyunu çıkarıyoruz.
      ama bende çorbanın tadı güzel olsun diye bazen balık sosunda 1 kaşık koyorum. balık sosu tuzlu oluyor, o yüzden balık sosu koyarsa tuzu az koymalı. teşekkür ederim.

      삭제
  3. Lale unni çok teşekkür ederim tarif için :) Bir şey soracağım, ramen için hangi baharatları kullanabilirim. Veya hangi sosu yapmalıyım? Türkiye de yanında baharat verilen ramenlerden bulamıyorum marketlerden. Sen bilirsin belki? Kamsamnida :)

    답글삭제
    답글
    1. Merhaba Pembe Panter!!
      Ramen evde yapılmaz. çünkü bizde Ramen hazır paket halınde alıp suyunu kaynatıp onu pişiriyoruz.
      Real ya da Metro markette Rameni gördüm.
      Kore uslü ramen Lider Ramen diye adılanmış.
      belki bula bilirsin. sana kolay gelsin.

      삭제
  4. Merhaba lale hanım sizi faceden ekledim kabul ederseniz çok mutlu olurumm sizi daha yakından tanımak istiyorum kore kültürünü ve kore mutfağını çok seviyorum bloğu görünce çok sevindim sanırım sizden yardım alacağım çok fazla konu var bu arada korelilerin miniklerine bayılıyorum :)şimdiden teşekkür ediyorum

    답글삭제
  5. Merhaba lale hanım sizi faceden ekledim kabul ederseniz çok mutlu olurumm sizi daha yakından tanımak istiyorum kore kültürünü ve kore mutfağını çok seviyorum bloğu görünce çok sevindim sanırım sizden yardım alacağım çok fazla konu var bu arada korelilerin miniklerine bayılıyorum :)şimdiden teşekkür ediyorum

    답글삭제