Dak-do-ri-tang
(닭도리탕)
Malzemeler
Tavuk kanat 1 kg
patates 2 tane
kuru soğan 2 tane
havuç 1 tane
sosu için
goçu-jang(biber şalçası) 3 yemek kaşığı
gan-jang(soya sosu) 2 yemek kaşığı
şeker(isterse) yada bal 1 yemek kaşığı
sarımsak 1 yemek kaşığı
zencefil tozu 1 tatlı kaşığı
kara bibier 1 çay kaşığı
Yapılışı
havuç, kuru soğan ve patates
uygun büyüküğünde doğranır.
ben kanadı bir kere haşladım.
çünkü yağını hiç sevmediğim için
suda haşlanarak yağını attım.
bu aşamayı istemeyen(yani tavuk yağından rahatsız olmayan)
yapımayın.
geniş bir tavada çok az sıvı yağı döker.
tavuk kanadı ilave edip kaç dakkika kavurur.
tavuğu kavurduktan sonra
sebzeler ilave eder.
ve tekrar kaç dakkika kavurur.
kapağı kapatarak kısık ateşte
malzemeleri pişirir.
simdilik su konmadan sebzenın kendi suyla pişirir.
sosu hazırlanır.
goçu-jang
gan-jang(soya sosu)
sarımsağı ve şeker
zencefil tozu, karabiber
bol kasede karıştırır.
sebzeler pişince
sosu ilave eder.
ve yarım bardak kadar su ekleyerek
tekrar kısık ateşte pişirmeye başlar.
sıcak sevis edilir.
Afiyet olsun!!
Merhaba lale abla sitenizi çok severek takip ediyorum.Koreyi ve kore mutfağını çok seviyorum böyle bir site hazırladığınız için çok teşekkürler bir koreliden türkçe olarak kore yemek tarifleri öğrenmek çok harika. Ben sizden birşey rica edicem aceba Seolleongtang tarifi verebilirmisiniz dizilerde seolleongtang çorbası içtikleri zaman çok imreniyorum eğer tarifini verebilirseniz çok sevinirim.
답글삭제Merhaba lale sefim,
답글삭제Ellerinize saglik yine sebzelerin güzel renk uyumuyla tarifiniz harika görünüyor!!
Festivalde sizinle yemek yapmak benim için büyük bir zevk ve bilgilenme firsati olurdu.. belki bir daha ki sefere :D
Sevgiyle kalin!!
Kayra ve Yasemin hanım.
답글삭제Teşekkür ederim.
Seolleongtangı türkiyede yapa bilecek mi bilemiyorum ama ben şimdiden incelemeye başlayacağım. ilginiz ve güzel yorumlar ve iyi destekleriniz için çok mutluyum. yürekten teşekkür ediyorum.