2010년 11월 5일 금요일

bibim bab (비빔밥)

Bibim bab
-비빔밥-



malzeme (2kişilik)
1 tane havuç
1 tane kabak
2 tane kuru soğan
ıspanak yarım demet
2 tane yumurta
1 su bardak pirinç

sos için - susam yağ ve goçujang (biber şalçası)


Yapılış


Havuç. kuru soğan ve kabağı
ince ince doğranır.
sıvı yağda sert olan sebzeden
kavurmaya başılar.
kavururken bir tutam tuz ilave eder.
ıspanak ise suda haşlanır. (kaynar suda 30 saniye)
ıspanağın suyu iyice çıkardıktan sonra
bir diş sarımsak. tuz.susam yağıyla karıştırılır.



Pirinci iyice yıkar
1 bardak pirinçe 2 su bardak su ilave ederek
haşılanır. (yağ ve tuz konmaz)




pirinç üzerine
kavurulmuş sebzeleri sırayla koyar.
sıv yağda bir yumurtayı hazırlayıb
sebze'nın üstüne eklenır.





susam yağ ve goçujang(biber şalçası)ı
kendi damak tadına göre
ilave edilir.



bütün malzemeleri iyice karıştırılır.
afiyetle yiyin.


püf noktası
sebzeler-- daha fazla ekleye bilir.
soya filir ve göbek gibi sebzeler çiğ olarak kulanın.

Afiyet olsun!!













댓글 8개:

  1. Yabancı kaynaklardan aldığım tariflerle yapmaya çalışıyordum ama artık sizin tarifinizle daha doğru bir şekilde daha güzel olacağına eminim :)Bir sorum var goçujang bildiğim kadarıyla soyadan yapılıyor ben acı biber salçası kullanıyorum sizin tarifte de yazmış olduğunuz gibi, peki arada ne kadar lezzet farkı var goçujang bibimbapın ana malzemesi midir ? yoksa biber salçası ile de yapılsa da olurmu ? şimdiden teşekürler ..

    답글삭제
  2. Merhaba Damlanur!
    evet. goçujang bibimbapın ana sosudur.
    ama Goçujang soyadan değil.. soyadan olan Dwenjangdır. Goçujang- biberden yapıldı. goçu korecede biber anamına geliyor. Goçujang ve acı biber salçanın farkı ise Goçujang daha tatlıdır. çünkü yaparken tatlı gıdalar ilave ediliyor. goçujangı bulamasa acı biber salçası kulana bilirsiniz. ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. iyi günler!

    답글삭제
  3. öğrendiğim iyi oldu gerçekten çok teşekkür ederim bu haliyle çok sevdiğim için doğrusunu da öğrenmek istiyordum gönül rahatlığı ile bibimbap'ımı yiyebilirim o zaman :)

    답글삭제
  4. geçenlerde yaptım çok güzel oldu.. tariflerinizi merakla bekliyorum :)

    답글삭제
  5. gecen sene tanıştığım bi koreli bu yemeği yapmıştı tuzu az ama bence oldukça lezzetliydi.yumurtanın yemeğe helede pilavla lezzetli olacağını düşünmemiştim :D tavsiye ederim.

    답글삭제
  6. blogunuzla 4 gün önce tanıştım ve cok mutlu oldum..şimdiden bibim bap, soya soslu tavuk kanat tariflerinizi denedim muhteşem oldular, becu marullarımı da aldım yarın gimchi yapımına başlıyorum, paylaşımlarınız için teşekkürler, ellerinize sağlık..

    답글삭제
  7. Ve bu demede başarı ile sonuçlandı ... Teşekkürler Lale hn... :D

    답글삭제