2010년 9월 16일 목요일

Home made Mandu


Malzemeler

Mandupi(yufka)
Un 2 su bardak
1 tane yumurta
alıdığı kadar Su
sıvı yağı(yada susam yağ) 1 yemek kaşık
tuz 1 çay kasık

Manduso(Harcı)
kıyma 100 gr
tofu 1 tane
gimchi 100 gr
soğan 2 tane, yeşil soğan 5 tane
haşılanmış kore makarna(dang myen) 200 gr
yumurta 1 tane
tuz ve karabiber


Yapılış

Türkiyede Mantı varsa
Korede Mandu var!!
Mandu Mantıya benzeyen bir yemektir.
ama mantıdan çok büyüktür.



Yukardaki malzemeleri bir kaba koyup
ılık su vererek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
elde edilir.(10 dakkika yoğrulur)
1 saat dinlendirilir.


hamuru önce merdane ile sonra
Oklava yardımıyla inceltilir.
yuvarlak alet ile hamuru yuvarlak şekilde kesilir.
ben Çay kapağı kulandım..

Manduso(harcı)
dana kıyma. yesil soğan- ince ince kıyılır.
topu 1 tane - el yardımyla ezer.
soğan  ve gimchi da ince kıyılır.
kore makarna(dangmyen) haşlanır. 8 dakika.
dangmyenda ince kıyılır.
yumurta 1tane. susam yağ 1 yemek kaşık
ve bir az tuz koyup malzemeler karıştırır.



Şimdi....çok önemli bir noktaya geldik.
Mandupi bir tane alıp ortasına Maduso(harcı) bir tatlı kaşık konur.
sonra  şekil vererek güzel bir 
Mandu yapımamız lazım.  

yağıda kızarmak için ince şekilde
buharda ve mandu çorba için yuvarak şekil veriniz.




Afiyet olsun!!

댓글 3개:

  1. Hatice hanım...İşte topu kulanan bir yemek tariftir...

    답글삭제