2014년 1월 22일 수요일

kong-na-mul-bab 콩나물 밥 (soya fililizi pilavı)

 
 
 
 
Kong-na-mul-bab
콩나물 밥
(soya filizli pilavı)
 
 
 
malzemeler
 
2 su bardak pilinç
250 gr soya filizi
4 su bardak su
 
sosu için
2 yemek kaşık soya sosu
1 tatlı kasık susam yağı
ince kıyılmış yeşil soğan ve susam
 
 
 
 
 
 
 
soya filizi suda kaç kere yıkayın.
süzgeçten suyunu çıkarın.
 


 
pirinç yı
kadıktan sonra
30 dakkika bekletirse daha güzel sonuç çıkar.
 

 
 
2 su bardak pirinçe
4 su bardak suyu ekleyin.
 

 
 
pirincin üzerine
yıkanmış soya filizi ilave edin.
 
 

 
 
kapağı kapatarak harlı ateşte 10 dakkika,
sonra orta ateşe koyduktan sonra
pirinç pişinceye dek kaynatın. (aşağ yukarı 20 dk)
 
ocaktan indirdikten sonra kapağı açmadan 5 dk bekletin.
 
 


 
 
sosu hazırlayın.





 
 
ummmmmm
çok güzel olmuş ^^
 
 

 
 
sıcakken servis yapın.
pilavı üstüne 1 yemek kaşık sosu ekleyerek
iyice karştırark yiyin.
 

 
 


 
afiyet olsun!!

 

댓글 7개: