2012년 7월 18일 수요일

Ton balıklı Gimçi guk [참치김치국]


Ton balıklı Gimçi guk

참치김치국


Malzemeler

200 gr Gimçi
1 yemek kaşık susam yağ
1 kutu tonbalık
5 bardak su

acılı istersen
kırmız pul biber yarım tane
gimçi suyu 1 bardak





Tonbalıklı gimçi guk..
çocuklarım bunu çok seviyorlar.
bugün öğle yemek olarak yaptım.,

önce gimçiyı 4cm kadar kesin.
taze gimçiyla olmuyor.
eski gimçiyi kullanmalıdır.
,



benim gimçilarım...az kaldı. :(








Simdi gimçiyi yağda kavurmak lazım.
ben susam yağıyla yapıyorum.
susam yağı sevmeyen normal sıvı yağ kullan bilir.



5-10 dakkika iyice kavurun.
uzun kavurursa daha lezzetli olur.






Tonbalığı suzgeçten suyunu çıkartın.





kavurulmuş olan Gimçiye suyu ilave edin.




su kaynayınca tonbalığı ilave edin.





tonbalık koyduktan sonra 10 dakkika daha kaynatın.





tuzsuz ise gimçi suyunu bir az ilave ede bilirsiniz.
acılı severseniz kırmız ya da yeşil biberi katın.
en son asamada ince ince kıyılmış biberleri ilave ede bilirsiniz.

ama ben  gimçi ve tonbalıktan başka birşey katmadım.
çünkü çocuklarım acılı yiyemiyor.
hemde katmak istediğm şeyleri bulamıyorum Türkiyede..







suyu daha az koyarak Gimçi jji-ge de yapa bilirsiniz.
biz sulu olan gimçi guğu daha seviyoruz.








afiyet olsun!!















댓글 6개:

  1. 언니... 그래서 좋아요 ^_^ Nefis, nefis....

    답글삭제
  2. Merhaba lale hanim. Koredeki yesil balkabagini yada tohumunu turkiyede bulmam mumkunmudur aceba?

    답글삭제
    답글
    1. hiç sanmıyorum. tanıdık varsa Koreden getirtirin.

      삭제
  3. lale abla özür dilerim yine ben :) ama ben mail almadım.
    şey gerçekten önemli bir konu bana yardımcı olursanız sevinirim.

    답글삭제
    답글
    1. http://www.facebook.com/korelilale

      yakbun@ beni facebookta ekle. orda goruselim.

      삭제
  4. 작성자가 댓글을 삭제했습니다.

    답글삭제