2012년 7월 27일 금요일

Karidesli Kabak meze


Karidesli Kabak

새우 호박 반찬


malzemeler

3 tane kabak
200 gr karides
3 diş sarımsak
1 yemek kaşık ayçiçek yağı
1 çay kaşık susam yağı
tuz ve susam


Yapılışı





kabağı iyice yıkanır.
yarım ayı şekilinde keser.



geniş bir tefron tavada yağını gezdirin.
dövülmüş sarımsağını hafif kavurun..




donmuş karidesini böylede kullana bilirsiniz.
suda yıkana da bilirsiniz.




sarımsağı kavurduktan sonra
kabaklarını ilave edin ve yumusayıncaya kadar kavurun.




tuzu ekleyin.



resim gibi kabaklar böyle yumuşak olunca
karideslerini ilave edin.







fazla karıştırmadan orta ateşte kaynatın.
kabaktan ve karidesden suyu çıkacak.
ve çıkan suyu bir az çekene kadar bırakıyoruz.




son olarak susam yağı döküp ocaktan alın.
susam yağı sevmeyen bu asamayı yapmayın.





susamı serperek servis yapın.
sıcak ve soğuk yenilir.







Afiyet olsun!!











댓글 6개:

  1. Ellerine sağlık ablacım buda çok lezzetli görünüyor :))

    답글삭제
    답글
    1. tesekkur ederim cnm.
      nasilsin??? umarim iyisindir!!!
      Hana gecen hafta bir az hastalanmisti.
      cok ates vardi.
      ama simdi iyilesti.
      senin sinavin bitti mi??
      kendine iyi bak cnm.
      gorusumek uzere...

      삭제
    2. Aaaa ablacım benim minik meleğim hastamı oldu çok üzüldüm :( Allah onu hastalıklardan ve tüm kötülüklerden korusun... evet sınavım bitti ablacım. siz nasılsınız? çok çok özledim sizleri, sizde kendinize iyi bakın en kısa zamanda görüşebilmek dileklerimle çok çok öptüm seni ve güzel çocuklarını ablam...

      삭제
  2. mmmm herzamanki gibi çok guzel yemekler yapmissiniz, harika gorunuyor :)

    Bu tarifi yapmak için listeme aldim ;)

    sevgiler

    답글삭제
  3. 작성자가 댓글을 삭제했습니다.

    답글삭제