2011년 11월 14일 월요일

Nabak-gimchi(나박김치)


Nabak - Gimchi
나박김치


malzemeler

Beçu(kore marulu) 500gr
turp 400 gr
kalın tuzu 3 yemek kaşığı(45gr)
yeşil soğan 2 tane (160 gr)
sarımsak 4 diş
zecefil 15 gr
kırmız biber 2 tane
pul biber 5 yemek kaşığı
havuç 2 tane

gimchi suyu için - su 10 bardak(2L) . tuz 50 gr


Yapılış


Beçu ve turbu
dörgen şekilde keser.
tuzu ilave ederek 1 saat bekletir.



yeşil soğan ve sarımsağı hazırlanır.
havucu istediği şekilde keser.





tuzda çıkaran beçu ve turbu suyunu iyice çıkarır.
sonra yeşil soğan. sarımsağı ve zencefil tozu ilave eder.




tuzlu suyu ekler.





pul biberi ilave eder.




tadını bakarak tuz azsa
daha ileve ede bilir.








kutusuna koyup
2 gün dışarıda bekletir.





Afiyet olsun!!


댓글 2개:

  1. oğğ aslında baya kolay bir yemekmiş, sevdim.

    ellerine sağlık:)

    답글삭제
  2. evet...kolay bir yemektir. yapimaniz tavsiye ederim. iyi gunler!!

    답글삭제