2011년 3월 23일 수요일

Guk-su(국수)


Guk-su
국수

Malzemeler
ince erişte(guk su) 500gr
kabak 1 tane
yumurta 2 tane
gimch 1 kase

sosu için
soya sosu 5 yemek kaşığı
kavurulmuş susam 1 kaşığı
susam yağ 1 tatlı kaşığı
yeşil soğan 2 tane
istersen pul biber


Yapılışı

Önce et suyu yada balık suyu yapmamız gerekiyor.
(ben balık suyu yaptım)
büyük bir tencereye ister et, ister balığı(kuru olan) konur.
iyice kaynatır. bu suyu sonra Guk suya kullanacağız.

ve
İnce erişteyı haşlanmalıyız.
geniş bir tencerede önce suyu kaynatır.
su kaynayınca erişte ilave edip haşlanır. (4-5dakkika)
haşlanan erişteyi soğuk sudan 2, 3 kere geçirdikten sonra
suyu çıkarıp hazırlayın. 

(ince erişteyı Kore gıda merkette satın alabilirsiniz.
yada büyük marketlerde bula bilirsiniz.)


Kabağı ince ince kesip az yağda kavulur.
bir az tuz ekleye bilir.


Yumurta da az yağda incecik hazırlanıp
kabak gibi ince doğranır.



Gimchiyıda ayni şekilde hazırladım.
gimchinin suyunu iyice çıkarmalı.



Yukadaki sosu malzemeleri
bir kaseye hazırlanır.
bu Guksunun sosudur.



Yengeç eti sevenler bunu ilave ede bilir.
ama istemeyen koymayın.

Guksu için suyu et ile hazırlayanlara!!
haşlanmaış olan etini ince ince dikiklenir.
soya sosu ve susam yağı döküp karıştır.
ve gimchi, kabaklarla birlikte kullanır.



haşlanmış olan Erişte(Guksu)



Tüm malzemeler sırayla dizer.
ve sosuda ilave eder.
suyu döktükten sonra sosu daha ekleye bilirsiniz.


Sıcak olan Balık su yada Et suyu döküp
afiyetle yiyin!!


Afiyet olsun!!





댓글 5개:

  1. Merhab Flysari!!ziyaretiniz için teşekkür ederim.
    Korecede biliyor musunuz??
    Korece biliyorsanız Korede bir süru yemek tarifler var..onu söylemek istedım.

    çok memnun oldum. sizin blogunuzu ziyaret edeceğim.

    답글삭제
  2. 한국분하고 결혼하셨군요. 저도 한국사람하고 결혼했어요..ㅋㅋ

    Eşimde Koreli..kendisi bigisayar mühendisdir. Okmaydanında Perpada çalışıyor.
    Koreyı sevdiğiniz için çok sevdindim. ben de Türk hayranım. Türkiyede Yemek kursa katılıyorum ve o yemekleri resimli tarifinı yazıp bloguma yükleniyorum. korece olarak...
    ziyaret etmek isterseniz solda en üstü resimi tıklayın. Naver da var benim Türk yemek blogum.
    ve hocamdan izin alıp öyle yapıyorum.

    답글삭제
  3. merhabalar:)
    sayfanz tarifleriniz çok hoş..
    seve seve izleyiciniz oldum hemen..
    sizde benim izleyicim olursanız çok mutlu olurum..
    sevgilerimle..

    답글삭제
  4. Bu yemeğe bayılırımmmm ve çok ta güzel yaparım ayıptır söylemesi :D Guksuyu hep yurt dışından getirtirim ama şimdi kimsecikler gelmiyor anlayacağınız eriştesiz kaldım, google yazayım dedim bu site çıktı ve çok şaşırdım. Guksuyu nereden satın alabilirim bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, sevgiler...

    답글삭제
  5. Merhaba Lale ablacm öncelikle küçük bebişin hanayı çok çok öpüyorum Allah kötülüklerden korusun çok tatlı, daha sonra kore eriştesi olan guksu nasl yapılıyor? Arastrdm ama bir türlü bulamadm lütfen bana yardımcı olmaya çalış, teşekkürler~~ ^^

    답글삭제