2010년 8월 29일 일요일

Lahana Gimchi

Lahana Gimchi



Malzemeler

Lahana 1 tane
yeşil soğan 2 tane
tırp 2-3 tane
sarımsak 10 diş
zencefil tozu 1 yemek kaşık
pul bilber 1 su bardak
balık suyu 1 su bardak


Yapılış



Türkiyede Çin marol çok nadir bula biliyoruz.
çin marol bulamadığı günlerdede Koreliler Gimçisiz kalamaz.
bu yüzden ben bugün beyaz lahanayla lezzetli Gimçi yaptım.

Yesil soğan- iyice temizleyin ve  4 yada 5cm kadar kesin.
beyaz yada kırımız tırp - ince ince kesin(resimdeki gibi)
soğan - yarım ay şekilde kesin
lahana- küçük küçük doğranıp kalın tuza 3 saat bekletin.
sonra temiz suda yıkayın ve suzgeçten 1 saat suyu çıkarın.



şimdi sosu hazırlayalım.
önce Pirinç unu muhallebi şekilde yapımamız razım
ama şekersiz...sadece suyla yapın.
3 yemek kaşık pirinç ununa 2 bardak suyu
iyice karştırarak kaynatın.

sarımsakta soyun ve ezin. 
zecefil tozuda 1 yemek kaşık hazırlayın.
ondan sonra balık suyu 1 bardak.
balık suyu metro yada Kore market(Smart market)te
satın ala bilirsiniz.


 

suyu çıkaran Lahanaya
Yeşil soğan. kuru soğan. tırp koyun.
onun üzerine zencefil. pul biber ve mühallebi gibi yapan pirinç unu.
sarımsak ve balık suyu konur.

bütün malzemelerini iyice karştırın.






Afiyet olsun!



댓글 17개:

  1. bu kadar fazla biber koymasak olmaz mı :( ben sürekli kore dizilerini izliyorum ve orda hep gimchi yiyolar canım çekiyo ama acı yemek istemiyorum :D

    답글삭제
  2. merhaba Tetul.
    acili yemekleri sevmiyorsaniz biber azalta bilirsiniz.
    Korede hic biber koymadan yapan Gimchida var. o baska bir turlu Gimchidir.
    ziyaretiniz icin tesekkurler. iyi aksamlar.

    답글삭제
  3. Asıl ben teşekkür ederim (:
    çok sevdim burayı. ellerinize sağlık ^.^

    답글삭제
  4. lale abla :D lahana kimçisinide 2-3 gün bekletmemiz gerekiyor mu ?

    답글삭제
  5. Acı olmazsa tadı olmaz. Lahana gimchisi Gimchilerin kralı *-* Ellerinize sağlık :)

    답글삭제
  6. merhaba bende mazemeleri tamamladım yanlız balık suyu bulamadım metrodas balık sosu var beb evde hazırlayamazmıyım yada nasıl hangi balığı kullanmalıyım ellerinize sağlık tarif için teşekkürler

    답글삭제
    답글
    1. Bu sornun cevqbini ben de merak ediyorum.acaba cevap verebilir misiniz lale abla?

      삭제
    2. Balık suyunu evde yapmak çok zor, ve uzun sürer, koku olur. Bu yuzden pek tavsiye etmek istemiyorum, bende metro marketten alıyorum, gayet guzeldir. Balık suyu yapmak istersen hamsi kullana bilir.

      삭제
    3. Çok teşekkür ederim lale Abla.ama benim yaşadığım yer küçük olduğu için markette balık suyu satılmıyor.ben balık suyu hiç katmadan yapmayı düşünüyorum.inşallah lezzeti de güzel olur:)

      삭제
  7. hep bunu arıyodum sonunda .. lahanayla yapabileceğim şekilde çıktı çok teşekkürler :D

    답글삭제
  8. lale abla sana teşekkürler hiki bu sitiyi açtın

    답글삭제
    답글

    1. Lale(이연경)2013년 11월 14일 오전 10:41
      Bende tesekkur ederım, iyi günler~

      삭제
    2. Ben de çok teşekkür ederim bu siteyi açtığınız için lale Abla.2tarifi de denedim hem arkadaşlarım hem ailem çok beğendiler.daha çok tarif bekliyoruz İnş:)yeni tarifler verecek misiniz?

      삭제
  9. 작성자가 댓글을 삭제했습니다.

    답글삭제
  10. Kore lahanısını nerden bula bilriz.

    답글삭제
  11. Balık suyu kullanmadan yapamaz mıyız?

    답글삭제