Ton balıklı Gimçi guk
참치김치국
Malzemeler
200 gr Gimçi
1 yemek kaşık susam yağ
1 kutu tonbalık
5 bardak su
acılı istersen
kırmız pul biber yarım tane
gimçi suyu 1 bardak
Tonbalıklı gimçi guk..
çocuklarım bunu çok seviyorlar.
bugün öğle yemek olarak yaptım.,
önce gimçiyı 4cm kadar kesin.
taze gimçiyla olmuyor.
eski gimçiyi kullanmalıdır.
,
benim gimçilarım...az kaldı. :(
Simdi gimçiyi yağda kavurmak lazım.
ben susam yağıyla yapıyorum.
susam yağı sevmeyen normal sıvı yağ kullan bilir.
5-10 dakkika iyice kavurun.
uzun kavurursa daha lezzetli olur.
Tonbalığı suzgeçten suyunu çıkartın.
kavurulmuş olan Gimçiye suyu ilave edin.
su kaynayınca tonbalığı ilave edin.
tonbalık koyduktan sonra 10 dakkika daha kaynatın.
tuzsuz ise gimçi suyunu bir az ilave ede bilirsiniz.
acılı severseniz kırmız ya da yeşil biberi katın.
en son asamada ince ince kıyılmış biberleri ilave ede bilirsiniz.
ama ben gimçi ve tonbalıktan başka birşey katmadım.
çünkü çocuklarım acılı yiyemiyor.
hemde katmak istediğm şeyleri bulamıyorum Türkiyede..
suyu daha az koyarak Gimçi jji-ge de yapa bilirsiniz.
biz sulu olan gimçi guğu daha seviyoruz.
afiyet olsun!!
언니... 그래서 좋아요 ^_^ Nefis, nefis....
답글삭제Merhaba lale hanim. Koredeki yesil balkabagini yada tohumunu turkiyede bulmam mumkunmudur aceba?
답글삭제hiç sanmıyorum. tanıdık varsa Koreden getirtirin.
삭제lale abla özür dilerim yine ben :) ama ben mail almadım.
답글삭제şey gerçekten önemli bir konu bana yardımcı olursanız sevinirim.
http://www.facebook.com/korelilale
삭제yakbun@ beni facebookta ekle. orda goruselim.
작성자가 댓글을 삭제했습니다.
답글삭제