Gimchi
김치
Malzemeler
Beçu(marul) 4 tane
kalın tuz 1 paket
yeşil soğan 2 demet
soğan 2 tane
havuç 2 tane
beyaz tırp 2 tane
pul biber 2 su bardak
balık suyu 1 su bardak
sarımsak 20 dişi
pirinç unu 2 yemek kaşığı
zencefil 1 yemek kaşığı
Yapılış
Türkiye'de Çin marul diye bilinen sebze..
asıl isimi Beçu(배추)dur.
çin marul değil Kore maruldur.
4 tane marulu
büyükse 4de, küçükse 2ye bölünür.
kalın tuzu yaprak arasına koyarak
5 saat- 6saat bekletir.
iyice yumusayınca akar suda çok iyi yıkar.
ve 2-3 saat suyu çıkarır.
Yeşil soğan - 4cm kadar keser.
soğan - yarımay şekilde keser
beyaz tırp ve havuç ince ince rendelenir.
sarımsağı ve zecefili ilave edilir.
pul biber, balık suyu konulur.
pirinç unu muhallebi kıvamına pişirib
soğutup ilave edilir.
hepsini iyicene karıştırılır.
suyu çıkaran Beçu'nun aralarına
içi malzemeler konulur.
en son yaprağıyla beçuyu kapatılır.
büyük bir kaba konur.
yaptıktan sonra dışarıda 2-3 gün bekletir.
sonra buz dolabına konur.
Afiyet olsun!!
Ellerinize sağlık yalnız bir sorum olacak, bu sebzelerin hiçbiri pişirilmiyor değil mi? Çiğ çiğ katılıyor anladığım kadarıyla. Bir gün tarifinizle yapmaya çalışacağım :)
답글삭제Evet. dediğiniz gibi bütün sebzeler çiğ olarak katılıyor. yaparken takılırsanız çekinmeden bana mail yazın. iyi günler...
답글삭제Merhaba ben gimchi yapacağım birkaç sorum olacaktı.
삭제1.Beçu yu tuzlu suda mi bekletecegiz yoksa tuzu arasına mi koyacağız?
2. Normal pul biber mi kullanacağız yoksa kırmızı toz biber mi olacak?
Merhaba Lale hanım,
답글삭제Öncelikle ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Blogunuzu daha henüz yeni keşfettim ve bayıldım. Kore yemeklerinin tadına neredeyse hiç bakmadım, ama çok merak ediyorum ve kendim pişirmek istiyorum. Şimdiye kadar daha çok Çin yemeklerinin tadına baktım, ya da pişirdim. Bende bir tane Asya ve Kore yemek kitabı var, ancak malzemeleri bulması zor. Sizin böyle bir blog açarak, üstelik Türkçe yazarak ne güzel bir iş yaptığınızı söylemek istiyorum.
Tekrar çok teşekkür ederiz :).
İstanbul'da olsaydım sizinle tanışmayı çok isterdim. Bundan sonra merakla yeni yemek tariflerinizi bekleyeceğim :)
Elinize sağlık!
merhaba lale hanım..
답글삭제tarifinizle oturdum kimchi yapıyorum şimdi ama balık suyu çok kafamı karıştırıyor..
balık yemediğim için balık suyu koymasam da sadece su koysam olmaz mı?bu yüzden tadı kötü olur mu?
şimdiden teşekkürler..:)
Merhaba SuChi~^^;
답글삭제öyle söylediğiniz için çok teşekkür ederim.
bana büyük destek oldu sizin sözleri..
ziyaretiniz için de teşekkür ediyorum.
bide..nerde oturuyorsunuz?? merak etti.
Merhaba quake117!!
답글삭제balık suyu sevmiyorsanız katımayın. orijinal tadı olmaya bilir ama Korellerde balık sevmeyen koymuyorlar. sarımsak sevmeyen sarımsağı koymuyorlar. ama onun yerine su koymaya gerek yok. pirinç unu muhallebi şekilde yapıp ilave edin. kolay gelsin!!
teşekkür ederim lale hanım..:)
답글삭제bu arada marulları tuzlamanın haricinde içindeki sosa veya sebzelere ekstradan tuz koyuluyor mu?
hayır. tuz konmaz.
답글삭제ama siz balık suyu koymuyorsunuz ya..balık suyu tuzludur. o yüzden balık suyu ilave edenler tuz koymuyor..siz içi malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra tadına bakın. tuzsuzse içi malzemeye tuz ekleye bilirsiniz. iyi akşamlar..
Paylaştıklarınız için ben teşekkür ederim. Izmir'de oturuyorum,aslında Istanbul'a da çok geliyorum. Belki bir daha geldiğimde sizinle tanışma fırsatım olabilirse, çok sevinirim :).
답글삭제Umarım. bir gün tanışma fırsatımız olacak.
답글삭제İzmir...ben henüz gitmedim. Türkiyede oturalı 10 sene oldu ama İzmir'e daha gelemedim. SuChi'in!! ziyaretiniz için teşekkür.. iyi günler!
Öyle mi? Nasıl olur? Izmir çok güzel bir şehirdir. Mutlaka gelmelisiniz :). Fırsatınız olduğunda Izmir'e gelirseniz, sizi misafir etmek isterim. Izmir'in görülecek çok güzel yerleri vardır. Birlikte gezeriz :) Ayrıca Ege Mutfağını beğeneceğinize eminim :).Ben teşekkür ederim :)
답글삭제Size de iyi günler :)
Tekrar merhaba, Bu tarifdeki balık suyu ve bazı kullanılan malzemeler bana uymasada, Kore film ve dizilerinden sürekli duyduğumuz yemeklerin tarifini öğrenmek güzel, bunları bizimle paylaştığınız için teşekkürler, Ben son 5 aydır sadece G.Kore dizi ve filmleri izlediğimden, en çok kimbab, gimchi, ramen yemeklerini duyuyorum, ama laf aramızda kalsın en çok da Soju ve birde Saki yi merak ettim =]
답글삭제Nihal hanım. merhaba..ben tatildeydim. bu yüzden cevabı simdi yazıyorum. kusura bakmayın.
답글삭제laf aramızda kalmasını istedim ama...hahaha herkes okumuş siz Sojuyu sevdiğiniz...
Mutlu Noeller..ziyaretiniz için teşekkür!
merhaba.. ben betül 14 yaşındayım ve çekmeköyde oturuyorum anlatımınız çok güzel. sadece siteyi açmanız bile çok önemli aslında .ben size balık sosunu koymamızı tavsiye edip etmediğinizi şimdiden teşekkür ederim
답글삭제Merhaba :)
답글삭제Açıkçası Türk yemekleriyle bu kadar ilgilenmeniz beni çok sevindirdi :)
Biz Türkler Güney Koreyi gerçekten çok seviyoruz. :)
Birşey soracağım..; Ramenlerde veya kore abur cuburlarında Domuz yağı bulunuyor mu? Şimdiden çok teşekkürelr
Merhaba Betülcik. çekmeköyin nersince oturyorsun? çek sevindim. senin ziyaret ve yazıları için...
답글삭제Gimchiya balık sosu koymasa tam tadı alamazsın..ama sevmiyorsan koyma..çünkü balık sosu çok koku yapar..
Ramen ve abur cuburlarında kesinlikle Domuz yağı bulunmuyor.. özelikle Türkiyeye gelen gıdalar ona daha dikkat ediyormuş. merak etme..
aslında ben tam sınırdayım
답글삭제siz doğa parkını biliyor musunuz?
ben alemdağ caddesi çamlık mah aşkın sokakta oturuyorum açık adres gibi oldu ama :)
cevap verdiğiniz için teşekkürler
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Bende domuz yağı olabilir diye tedirgindim :)
답글삭제Sizinle en yakın zamanda tanışmayı isterim ama maalesef İstanbulda oturmuyorum.. :)
Tekrar teşekkür ederim..
lale abla ben denizlide yaşıyorum ve beçu marulunu bir kez gördüm yani pazarlarda yada marketlerde normal yada kıvırcık marul satılıyor beçu yerine normal marul kullanabilir miyim?
답글삭제Cerencik....yasasin!!! bloguma girdim.hahaha
답글삭제Lahana gimchi yaptin mi???
Lale hanım blog dünyamıza hoşgeldiniz.Çok merak ettiğimiz Kore yemeklerini bize Türkçe olarak anlatığınız için teşekkür ediyorum.Bundan böyle takipçiniz olacağım.Ben de ilk olarak gimçiden başlamak istedim.Ben de balık suyu kullanmaya çekindim.Onun yerine elimde olan istiridye sos kullanmayı düşünüyorum.Ne dersiniz olabilir mi?Ben bir tane beçu kullanacağım.Muhallebi gibi hazırlayacağımız karışım için bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı pirinçunundan yapsam yeterli olur mu?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
답글삭제Bu arada ben de İzmir'de oturuyorum.Gelecek olursanız sizinle tanışıp görüşmeyi çok isterim.İyi günler diliyorum :))
Cevver
www.cevverinmutfagi.blogcu.com
Merhaba. ziyaretiniz için teşekkür ederim.
답글삭제Balık suyun yerine istiridye sos koymak istiyorsunuz...öyle mi?
yanlız şunu söylemek istiyorum. Gimchi bir turşudur. uzun uzun saklayarak yenilir. bir yemek değil bir meze olarak sofrada yer alıyor.
Gimchdeki tuz ve balık suyu gimchiyi Fermantasyon yapıyor.
çabuk tüketecekse bi deneyın ama ben hiç denememiştim. bir tane Beçu için bir yemek kaşık pirinç un ve bir bardak su yeterli. karşıtırarak suyu bir az daha ekleye bilirsiniz.
tanıştığımıza ben de çok memnun oldum. hoşça kalın.
Lale hanım şimdi yaptım,kapaklı bir kaba koydum.Oda ısısında 2-3 gün bekletip buzdolabına koyacağım.Peki dolapta kaç gün bekletmem lazım.Bir an önce tadına bakmak istiyorum.Öyle merak ediyorum ki anlatamam.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim canım.İyi günler :))
답글삭제Cevver
Günaydın Cevver!!
답글삭제hava artık ısındı. dışarıda 3 güna kadar bekletme. 1 güm yada 2 gün yaterli..
dolaba koyduktan sonra beklemen gerekimiyor. öyle yiye bilirsin.
Resim çektin mi? bende bakmak istiyorum. Gimchi'nin görüntüsünü.. Afiyet olsun canım.
안녕하세요 이연경시 제이름은 하니배입니다 lale hanım öncelikle böyle bir blog oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim zira kore yemekleri,kültürü,gelenekler,kısacası koreye dair herşeyi çok seviyorum bir çok sitede böyle açıklayıcı anlatılmamıştı 김치 yarın yapmayı denicem sonucunu buraya yazarım...birde ben pirinç lapası yapmayı denedim güzel oldu suyu felan ama soğumaya başladğında yani kısa bi süre sonra suyunu çekti ve pilava döndü nerde yanlış yaptım 몰라...kısaca bi tarif ederseniz sevinirim...안녕히가세요
답글삭제Merhaba Hanibe! memnun oldum.
답글삭제Kore lapası...Juk mu??
tam ne olduğunu ben anlayamadım.
Juk olsa suyu çok fazla koymak gerekiyor.
ziyaretiniz için teşekkür! bi de..안녕히가세요 yanıştır. 안녕히 계세요 diye yazımalısınız. 안녕히가세요 güle güle demektir. 안녕히 계세요 hoşça kalın demektir.
merhaba bende çok menun oldum.bu arada adım hanibe deil hanife korede f harfi olamadığı için b harfini kullandım.internette kore yemeği olarak aradığımda pirinç lapası diye geçiyor.ama siz juk diyorsanız doğrudur...onunda tafirini verirmisiniz? bi de 안녕히가세요 güle güle 안녕히 계세요 hoşça kalın demek biliyorum biraz güle güle demek istemiştim zaten (^_^) korece öğrenmeye çalışıyorum işte biraz öğrenmiştim yarım yamalak yazdım =) kendinize iyi bakın
답글삭제Merhaba Lale abla bu hafta evde gimchi yapmayı planlıyorumda birşey sormak istedim :) rendelenmiş yeşil soğan turp balık suyu vs bunların hepsini pirinç unuylamı karıştırıp pişireceğiz emin olmak istedim :) sevgiler
답글삭제Hayır Ariciğim.
답글삭제pişirmiyorsun. onu çiğ olarak marulun içine koyoursun!!!!
wow..gimçiyı yapacaksın..başarlılar diliyorum.
kaç kere Osmana dedim. gimçiyı office götür diye..ama adam sözümü dinlemedi..hh
Yani ozaman sadece pirinç ununu pişireceğiz değilmi ? yapmayı deniyeceğim umarım güzel olur :))
답글삭제tabi..sadece pirinç unu pişiriyorsun!!
답글삭제başalılıklar diliyorum Ari!!!
merhaba lale hanım tekrar ben ''hanife'' bişey sorucaktım...henüz malzemeyi almaya fırsatım olmadı ama kararlıyım yapıcam =) ama emin olamadım sormak istedim.bu kimçiyi hazırladıktan sonra içini filan koyduktan sonra dolaptamı bekleticem yoksa dışarıdamı?eğer dolapta bekleticeksem ne kadar zaman kalması gerekiyo...saygılar...
답글삭제Merhaba Koresever!!
답글삭제evet..hazırladıktan sonra buzdolapta muhafaza ediyorsun. ama koymadan 1 ya 2 gün dişarıda bekletirse daha güzel olur.
ve bu Gimçi hemen tüketmesende olur. türkiyede turşu gibi diye bilirim.
maaleşef Beçu(marul)nun mevsimi bitti. bende artık bulamıyorum. seneye yaparız...iyi akşamlar.
ewet lale abla bende bulamıyorum artık beçu'yu dediğiniz gibi seneye yaparız(^_^)
답글삭제birde zaman bulursanız pirinç keki tarifini de eklermisiniz ben internetten bulduğum tariflere göre yaptım ama pen iyi olmadı.aslında fiyaskoydu...siz tarifleri çok güzel anlatıyorsunuz...iyi geceler...
unni ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. en kısa sürede bende denemek istiyorum. Kimbap ve Hobbang'dan sonra bunuda denemeyi çok istiyorum. fighting lale unni ^^
답글삭제Merhaba Melekciğim!!
답글삭제denemene tavsiye ederim. ve başarlar diliyorum..artık Beçu çıkmaya başlayacak. bende geçen hafta Real merketten 3 tane aldım. yine yaptım. kendine cici bak. bye
작성자가 댓글을 삭제했습니다.
답글삭제merhaba lale ablacığım sizinle osmanbeydeki klisede karsılasmıstık ben sohye shinin arkadasıyım sizinle de konusmustuk:) ayrıca ben balık suyunu nereden alabıırım kimchi için ?
답글삭제lale abla bişey sormak istiyorum aslında iki şey :) 1.si beçu yerine (onu bulamadım)başka ne kullanabilirim?2.si balık suyu koymazsam tadı çok değişir mi? şimdiden teşekkür ederi^^
답글삭제Beçu yerine beyaz lahana kullanabilirsin ve balık suyu sevmiyorsan katma..Korelilerde balık suyu koymadan yapanlar var :) bugünlerde Beçu'yu kolayca bula biliyorum. simdide marketten beçu 8 adet aldım. tane 2 lila hemde kocaman...simdi tam mevsim olduğu için sende bula bilirsin!
답글삭제bulmaya çalışıcam ama normal maruldan tam olarak nasıl bir farkı var anlayamıyorum yalnış bişeyle yapmakta istemiyorum tadını bozmamak için çook teşekkür ederim ablacım çok saol :)
답글삭제ben bunu normL marulla yapıyorum şuan bakalım nasıl olucak :) tarif için teşekkürler !!
답글삭제Merhabalar Lale Hanım. Bloğunuzu şuan itibariyle keşfettim. Öncelikle çok teşekkür derim bizlere Kore yemeklerini Türkçe olarak anlattığınız ve bilgilendirdiğiniz için. Ayrıca her mesaj yazana bu kadr içtenlikle ve sevgiyle cevap verdiğiniz için de çok teşekkürler. Boşuna değil Koreliler de Türkler de birbirlerini bu kadar seviyorlar.. :) Gelelim benim konuma. Şu Kore yemeklerinde merak ettiğim bir şey varsa o da Kimchi'dir. Nedenini anlamış değilim ama ne zaman bir yerde rastlasam, resmini görsem deli gibi Gimchi yemek istiyorum. Ve bu güne kadar da hiç yemedim. Malzemeleri arayıp bulabilirsem yapmayı deneyeceğim. Umarım güzel olur. Yapamazsam da artık ziyaretinize gelir bi' Gimchi'nizi yerim diye düşünüyorum. Gimchi sonrası ben de size bir Türk kahvesi yaparım... :) ~ Sağlıcakla kalın.. Nalan (날안 심섹) ^^
답글삭제Merhaba Nalan! güzel yorum için teşekkür ederim. Türk arkadaşlarıma Türkçe olarak kore yemeği anlatıyorum ve Koreli arkadaşlarıma Korece olarak Türk yemeklerini anlatıyorum. zevk alıyorum bu işleriden... böyle sevgi dolu yorumlardan da çok mutlu oluyorum.
삭제Gimçiyi sadece kış zamanlarda yapıyorum. çünkü Beçu(marul) kışta çıkıyor. ben doğum yaptığım için bu kış yapamadım. yaparsam seni çağırırım......haha...iyi günler!
merhaba lale hanım bloğunuzu yeni gördüm ve çok mutlu oldum çok güzel bilgiler paylaşıyosunuz bizle teşekkürler :)
답글삭제Merhaba Şeyma!!
삭제memun oldun!!
seve seve yapıyorum bu işi....
ziyaretin için teşekkür ederim. iyi günler!!
Merhaba Lale Hanım :) Blogunuzdaki tariften yola çıkarak kendi kimchimi yapmaya çalıştım. Sonuç şimdilik şu şekilde oldu:
답글삭제http://scaffoldingpole.blogspot.com/2012/02/kimchigimchi-ve-kaktugi-denemesi.html
Artan iç malzeme ile de turp kimchisi yaptım ayrıca. Paylaşımlarınız için teşekkürler ^^ Sevgiler...
Harikasin!!!!!
삭제Aferin sana!!! çok güzel olmuş!
içi malzemeler bir az fazla gibi..ama çok güzel görünüyor.
Teşekkür ederim ^^ İç malzemeyi biraz fazla yapmışım evet :))) Ama kokusu çok güzel oldu.
답글삭제iyi günler lale hanım. acaba beçu ve balık suyu istanbulda nerede bulabilirim?
답글삭제Merhaba Ebrar Er! Beçu bu mevsimde çıkacak. Bende daha alamadım. Migros ve realda var. Ama çok pahali olur. Araba olanlar haldan aliyorlar. Balik suyu Metro market ve kore gıda market sSMART tan aliyorum.
삭제çok sevindim blogunuzu görünce:) Türkiye'ye hoşgeldiniz Lale hanım :) Güney Kore dizilerini izlemeye başladıktan sonra G.K'ye çok ilgi duymaya başladım inşallah bir gün gitme fırsatı bulabilirm :) burdaki yemek tariflerinizi çok beğendim emeğiniz için teşekkürler khamsamnidaa :)
답글삭제Merhaba Zeynep hanım. Türkiyeye geleli 13sene oldu :) çocuklarım koreden türkiyeyi daha seviyor...çünkü onların memleket türkiye olduğu için....
삭제Ziraret ve güzel yorum için teşekür ederim. İyi akşamlar.
:) ne güzel hayırlı olsun blogunuz bana çok faydalı olacak teşekkür ederim :)
답글삭제감사합니다..^^
삭제Tesekkur ederim.
yaptım gimchiyi sonunda :) iki gün sonra yemeye hazır hale gelecek :)sabırsızlıkla bekliyorum :)
답글삭제작성자가 댓글을 삭제했습니다.
답글삭제Bir şey sorabilirmiyim? Şu Kimchi'ye Kırmızı rengi veren şey nedir acaba?
답글삭제Pul biberdir.^^
삭제Merhaba ben Elif
답글삭제Benim aklımda takılan bir şey var Beçu(marul) hangi mevsimde yetişiyor ve normal bildiğimiz türk maruluyla yapabilirmiyim.Kimchi ye kırmızı rengini veren salcamı yada nedir.Marulu suda beklettiğiniz zaman dışındaki büyük yapragı sarıyormusunuz.Birde saklama kabı olarak 5kgluk bidon kullana bilirmiyim yada kavanoz.Lahanayı yıkadıktan sonra suyun içinede bekletiyoruzya bu su sıcakmı olucak ve kac saat bekliyecez.sonra bu suyu kullanmak zorundamıyız.Normal tuzmu yoksa kaya tuzumu kullanayım.
Şimdiden çok teşekür ederim.
Slm, elif ak.
삭제Kirmiz rengi pul biberdir. Kore uslu pul biber,
Saklama kabi ne isterse onu kullana bilirsin.
Lahana yikadiktan sonra suda bekletimiyoruz. Hangi tarifi baktin???
Ve kalin tuzu kullanmamali.
Merhaba söylediğiniz marul migros marketlerde herzaman mevcut hatta şimdi normal marketlerde bile satılıyor kimçi yi bende seviyorum iki kere yaptım gene yapıcam ayrıca bende çekme köye yakın oturuyorum kore yemeklerinide çok merak ediyorum ayrıca jjajangmyum tarifinide eklerseniz sevinirim yapmayı çok istiyorum böyle güzel bir blog olması harika. sevgiler
답글삭제Teşekkürler♥
삭제Devamli başarılar dilerim^^
buarada adım reyhan
답글삭제merhaba lale abla ben bişe sorcam bu kimçiye sirke koysak olur mu balık sosu yerine ..içine dereotu su tersi gibi çeşitli otlar atsak nasıl olur:)
답글삭제Sirke olmaz!!!!!!!
삭제O zaman gimchi degildir.
Tursu olur. Baliksuyu istemiyorsan koyma ama sirke koyarsa tadi cok farkli olur.
안녕하세요. 답이 너무 늦었네요. 죄송해요.
답글삭제벌써 터키에 들어오셨겠네요??
너무 죄송해요..ㅠㅠ
저는 김치..그냥 냉장고에 보관해요.
김치냉장고가 없어요.ㅠㅠ
그런데 한국분들 대부분 김치냉장고는 한국에서 가져와서 쓰고계세요.
걱정하시지 말고 가져오셔도 될거같아요.
어디에 사세요 이스탄불이세요??
çok güzel fakat zamanım olmadığı için yapamıyorum...Anneme söylerim o yapar :) tarif için teşekürler...
답글삭제Rica ederim♥
삭제merhaba ben 23 yaşındayım .sizi yeni takip etmeye başladım ellerinize sağlık yemekler çok iştah açıcı duruyor ben de muhakkak deneyeceğim inşallah . ben kilis liyim eşim öğretmen görev dolayısıyla mardin Kızıltepe deyim sizi buraya beklerim misafirim olun çok memnun olurum. ben yeni yemek yapmaya başladım yavaş yavaş öğreniyorum inşallah öğrenirim :)
답글삭제Cok nazik siniz.
삭제Davet icin tesekkur ederim.
Bir gun yuzyuze goruselim^^
Merhaba ben Sevda ^_^ Bugün kimchi yapmayı denemek istiyordum. Real de beçu satıldığını söylemişlerdi fakat bugün Antalya Real e gittim yoktu satılmadığını söylediler. Bu nedenle kimchi yapamadım. Nerede bulabilirim acaba? Birde balık suyu eklemeden yapsak olur mu? Alışkın olmadığımız bir tat olduğu için yiyebilir miyiz bilmiyorum
답글삭제Um.......bizim mahallede hala becu cikiyor. Hem realda hemde mahalle markettede var.
삭제Antalyada mi oturuyorsunuz???
O tarafta nerde satildigini bilmiyorum.
Balik suyu eklemesede olur ama orjinal tat olmayacaktir.
Iyi gunler♥
Merhaba :) Tarif için çok teşekkür ederim. Deneyeceğim ama pirinç unu biraz aklımı karıştırdı. Neden pirinç unu koyduğunuzu söyler misiniz? ^^
답글삭제Pirinç unu neden koyoruz???
삭제Pirinc un..gimchinin olgunlasmasina yardimci oluyor. Bunu usenerek yapmayanda var. O zaman gimchi tadi pek guzel olmuyor, pirinc unu mutlaka ekleyin daha lezzetli gimchi olacaktir.
Selamlar :) Bende Ümraniye Çakmak'ta oturuyorum fakat Yozgat'ta okuyorum. Tarifleri böyle ayrıntılarıyla yazmanız ve her sorulana cevap vermeniz büyük incelik. :) Eve gidince bu tarifleri denemek isterim. Paylaşım için teşekkürler :)
답글삭제Merhaba Lale Hanım, ben gimchi yapacağım ama balık suyu koymadan yapacağım. Size sormak istediğim acaba hazırladıktan sonra dolaba koymadan dışarıda saklanabilir mi, havalar da soğumaya başlıyor. Ayrıca bu güzel tarifleriniz için de teşekkür ederim.
답글삭제작성자가 댓글을 삭제했습니다.
답글삭제Merhaba lale hanim kore pul biberi arıyorum Nerede bulabilirim acaba?
답글삭제En yakın zamanda deneyeceğim tabi bizim pazarda beçu bulabilirsem :)
답글삭제Merhaba Lale Hanım. Bloğunuzu yeni gördüm çok sevindim. Koreli bir kişiden tarifleri aslıyla ve türkçe bulmak çok sevindirdi beni, çok teşekkürler. Ben bugün senelerdir kore dizilerinde her yendiğinde ağzımı sulandıran gimchiden yaptım:)) ama başka bi tarif bulmuştum onu yaptım bir maruldan denemelik. Beçu bulamadım yakınlarımda ben de bizim marullardan kullandım. Umarım o marulla da olur ve beğenirim. Sizin tarifle de yaparım daha sonra inşallah
답글삭제Slm. Marul ile kimchi olmuyor. Daha doğrusu günlük tüketmek icin olur ama normal gimchi gibi uzun muhafaza yapamaz. 😅 bechu bulamasa lahana ile yapmaniz öneriyorum 🤗
삭제O zaman beklemeden dökeyimmi üzüldüm şimdi boşuna uğraşmışım
삭제O zaman beklemeden dökeyimmi üzüldüm şimdi boşuna uğraşmışım
삭제Merhaba Lale hanım. Bloğunuzu yeni keşfettim. Sürekli internette gimchi tarifi arıyordum. En doğrusunu buldum �� Sormak istediğim bir iki şey var, benim yaşadığım yerde balık suyu bulmam çok çok zor. Balık suyunu kendim yapabilir miyim? Yapabilirsem tarif verebilir misiniz? Bir de kore marketten online sipariş verilebiliyor mu?
답글삭제Merhaba. Balık suyu evde yapıla bilir. Ama bir az zaman lazım. Yanı uzun sürer. Hamsi alıp salamur yapacaksınız.. tuz ve hamsisi bir kavnoza koyup uzun uzun bekleyince ordan su çıkacak. O suyu bir kere kaynatıp kullanıyoruz. Hem uzun sürer ve evde yaparsa çok kokar. Tavsiye etmiyorum. Artık internetten satış yapan yerler vardır. Onlardan isteyin. Mesela Aysa gurme sayfata görmüştüm. Ve ben işten çoktan çıktım. Kore markette çalışmıyorum. Yardımcı olamadığım ıçin üzgünüm. Iyi gunler
삭제Ellerine sağlık çok güzel görünüyor kore yemeklerine koreye aşırı bir ilgim var ve sizi tanidigima da cok sevindim umarim bizde tanisiriz bir gün istanbulda oturuyorum bu arada
답글삭제Ve bende deneyeceğim zaten cok merak ediyordum sayenizde gimchi yi yapicam cok tsk
답글삭제Ve bende deneyeceğim zaten cok merak ediyordum sayenizde gimchi yi yapicam cok tsk
답글삭제Ellerine sağlık çok güzel görünüyor kore yemeklerine koreye aşırı bir ilgim var ve sizi tanidigima da cok sevindim umarim bizde tanisiriz bir gün istanbulda oturuyorum bu arada
답글삭제Merhaba, marulları ya da lahanayı neden tuzluyoruz. Bütün suyu döküyoruz üstüne yıkıyoruz. Bütün vitamini gidiyor
답글삭제https://bayanlarsitesi.com/
답글삭제Tokat
Kastamonu
Tekirdağ
Gümüşhane
JUCY
çankırı evden eve nakliyat
답글삭제kırşehir evden eve nakliyat
kütahya evden eve nakliyat
hakkari evden eve nakliyat
antalya evden eve nakliyat
Q337PB
2108F
답글삭제Burdur Lojistik
Karabük Parça Eşya Taşıma
Bolu Parça Eşya Taşıma
Bayburt Evden Eve Nakliyat
Adana Parça Eşya Taşıma
2028A
답글삭제Ankara Parça Eşya Taşıma
Nevşehir Lojistik
Giresun Lojistik
Artvin Evden Eve Nakliyat
Bolu Lojistik
B0D97
답글삭제Yenimahalle Boya Ustası
İzmir Şehirler Arası Nakliyat
Kastamonu Şehirler Arası Nakliyat
Tekirdağ Çatı Ustası
Diyarbakır Parça Eşya Taşıma
Konya Şehir İçi Nakliyat
Bitlis Şehirler Arası Nakliyat
Silivri Parke Ustası
Hakkari Şehirler Arası Nakliyat
6274D
답글삭제Eskişehir Evden Eve Nakliyat
Giresun Evden Eve Nakliyat
Yenimahalle Fayans Ustası
Çerkezköy Motor Ustası
Bitget Güvenilir mi
Çerkezköy Boya Ustası
Bolu Evden Eve Nakliyat
Urfa Parça Eşya Taşıma
Huobi Güvenilir mi
E74E2
답글삭제indirim kodu %20
58B46
답글삭제ankara görüntülü sohbet odaları
ardahan ücretsiz sohbet
goruntulu sohbet
Trabzon Rastgele Görüntülü Sohbet
erzurum kadınlarla sohbet
Erzurum Görüntülü Sohbet Kızlarla
Burdur Canlı Ücretsiz Sohbet
batman görüntülü sohbet
canlı sohbet odası