고추장 멸치볶음
(gocujang kurubalık kavurması)
[Malzemeler]300 gr Kurubalık
10 dişi sarımsak
10 dişi sarımsak
2 yemek kaşık sıvı yağı
1 yemek kaşık gocujang
1 yemek kaşık pul biber
2 yemek kaşık bal ya da şeker
Balık koku yok etmek için mirim ya da soju 1 yemek kaşık lazım. Olmasa kullanmayın.
1 yemek kaşık gocujang
1 yemek kaşık pul biber
2 yemek kaşık bal ya da şeker
Balık koku yok etmek için mirim ya da soju 1 yemek kaşık lazım. Olmasa kullanmayın.
[Yapılışı]
1. Kuru balığı temizleyin. Ben balık iç ve başini attım.
2. Ilk önce yağsız teflon tavada kuru balığı kaç dakkika kavurarak daha kurutuyorum.
3. Önce yağını döndükten sonra ince kesilmiş olan sarımsaklarını ekleyip kac dk kavuruyorum. Ondan sonra gocujang sosunu ilave ediyorum. Kaynatıyorum.
4. Kaynayan gocujang sosu uzerine kuru balıkları atıyorum. Hafifçe cevirerek sosu yediriyorum.
5. Isterse susamla suslenerek servis yapiyorum.
Afiyet olsun.
1. Kuru balığı temizleyin. Ben balık iç ve başini attım.
2. Ilk önce yağsız teflon tavada kuru balığı kaç dakkika kavurarak daha kurutuyorum.
3. Önce yağını döndükten sonra ince kesilmiş olan sarımsaklarını ekleyip kac dk kavuruyorum. Ondan sonra gocujang sosunu ilave ediyorum. Kaynatıyorum.
4. Kaynayan gocujang sosu uzerine kuru balıkları atıyorum. Hafifçe cevirerek sosu yediriyorum.
5. Isterse susamla suslenerek servis yapiyorum.
Afiyet olsun.
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
답글삭제cay-makineleri.com
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
답글삭제tost makinesi
döner makinesi
çay kazanı
Endüstriyel Mutfak
sanayi tipi mutfak
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com
Ben bu balığı çok severek yemiştim :) hayatımda ilk defa gördüm çok minnacıktı :))
답글삭제