2012년 6월 15일 금요일

Kal-guk-su 칼국수


Kal-guk-su
손칼국수

malzemeler (2 kişilik)

Un(kepek unu) 2 su bardak
yumurta 1 tane
tuz ve karabiber

kuru soğan 1 tane
kabak yarım tane
havuç yarım


Yapılışı



Hamile döneminde başlayan şeker hastalık nedeniyle
beyaz Undan uzak durumaya çalışıyorum.
normal beyaz Unla yaparsa daha lezzetli olur.
ama ben kepek unu kullanmak zorunda kaldım. : (

2 bardak Una bir tane yumurta ve az tuz. karabiberi ilave edin.
azar azar su dökerek kulak memesinden bir az sert kıvam hamuru ele edrin.
ve bu hamuru duzdolap poşete koyarak
dışarda 10 dk.
duzdolaptan en az  30 dk. dinlendirin.



dinlendirmiş olan Unu
oklava ile incecik açın.
nişastayı serperek yapışmamaya sağlayın.





hamuru çok ince kese bilirsiniz
böyle kalın kese bilirsiniz.
nasıl isterseniz öyle yapın.




sebzelerde ince ince doğrarak hazırlayın.
patates isterseniz ilave ede bilirsiniz.




Kal-gun-su suyu için et kullana bilir ve deniz ürünleri kullana bilir.
su kaynayınca önce sebzeler atın ve kaynatın.




başka bir tencerede suyu kaynatıp
erişteyi hafifçe haşlayın.
haşlanmadan sebzeli suya koyarsan
kalguksu suyu beyaz olur ve hamurlu olur.
hafif haşlayarak sudan çıkarın.
diğer tencereye ilave edin.




böyle sebze ile erişteyi kaç dakkika pişirin.
son olarak tuzu ilave edin.
(yumurtayı çırparak gezdire bilirsiniz)




böylede yiye bilirsiniz.
soya sosu severseniz soya sosuda yapa bilirsizin.


soya sosu
2 yemek kaşık soya sosu
2 tane sarımsak
1 yemek kaşık taze soğan(ince kıyılmış)
1 tatlı kaşık pul biber




afiyet olsun!!

맛있게 드세요^^;