2011년 5월 28일 토요일

Kore uslu Dana çorbası (쇠고기 무국)


Dana turp çorbası

쇠고기 무국


Malzemeler

dana et 200gr
beyaz uzun turp orta boy 1 tane
soya filiz 2 paket
kuru soğan 1 tane
yeşil soğan 4 tane
pul biber 2 yemek kaşığı
soya sosu 2 yemek kaşığı
sarımsak 4 dişi

Yapılışı



Lezzetli Kore uslu dana çorbası!!

Eşim kaç gündür şehir dışındaydı.
yani hep Türk yemekler yemiş.
Türk yemeğı çok sever ama sürekli yiyince
eve geldiği zaman bir Kore çorbası ister..
bu nedenle ben eşim için aclı dana turp çorbası yaptım.



İşte malzemeler..
kuru soğanda lazım.
soya filizi büyük markette bula bilir.



soya filizi yıkadım ve tencereye az suyla birlikte haşladım.
haşlarken soya firizin kokusu çıkıncaya kadar
 kapağı açımamak lazım!
açarsa soya filiz hep kötü kokar.
fazla haşlanmak gerekmiyor.
koku çıktıktan sonra hemen kapağını açıp
soya firizi soğuk suda geçirin.



Ben bonfle bölümü kullandım.
bir az yağlı ama çok yumuşak oluryor.
kuşbaş şekilde keser ama kuşbaşdan ince
olması lazım.

soya sosu ve kara biber eklenir.
20 dk. bekletir.



dana et ile beyaz turbu
tencerede kavurmaya başlar.
herhangi yağı kullanmadım.
isterseniz susam yağıyle
kavurma yapa bilir.



eti kavurduktan sonra
suyu ilave eder.
haşlanmış olan soya filiz ve yarım ay şekilinde
kesen kuru soğanıda eklenir.



Pul biber ekler.
çok aclı isterse 2 yemek kaşıktan daha fazla
ekleye bilir.



4cm kadar kesen yeşil soğanıda ilave eder.



malzemeler yumuşağınca dek
iyice kaynatır.

kaynatıktan sonra
soya sosu ilave eder.
tuzuyla tadını tamamlanır.



nefis olmuş!!!
ben bu çorbayı pişirdikten sonra
beylıkdüzüdeki arkadaşıma gittim.

sabah gelip tencereyı baktığımda
çorba çok az kaldığını farkettim.
Bada 4 kase içmiş diyor..
eşimde büyük bir kasede içmiş...
afiyet olsun!! sizin için yaptım.. : )






Afiyet olsun!!

2011년 5월 23일 월요일

bibimguksu(비빔국수)


Bibim Guk-su
(비빔국수)

Malzemeler(4 kişilik)

ince kore makarna 600gr
havuç 2 tane
salatalık 2 tane
çeri domates 2 tane
yumurta 2 tane

Yapılış





Havuç. salatalık. çeri domatesi  ince ince doğranır.
yumurtayı haşlanıp ikiye bölünür.



işte bu makarna..
Kore ince makarnadır.
Kore gıda marketten satın ala bilirsiniz.



kaynanmış suda makarınayı ekler.
ve çubukla iyice karştırarak pişirir.
makarna kaynayınca soğuk su 2 bardak ilave eder.
yine kayınayınca makarnayı soğuk suyla 3-4 kere yıkanır.



Makarna hazır!!
süzgeçten suyunu iyice çıkarır.



önceden hazırlanmış olan sebzeleri dizer.
sosu yapılr.
sosu için malzemeler..
goçujan 4 yemek kaşığı
soya sosu 1 yemek kaşığı
şirke 2 yemek kaşığı
şeker(istersen) 1 yemek kaşığı
susam 1 yemek kaşığı



sosu ilave eder.
iyice karşıtırarak afiyetle yer.

Afiyet olsun!!





2011년 5월 10일 화요일

Spaghetti (볼로냐식 스파게티)


Malzemeler

makarna 300gr
domates 4 tane
dana kıyma 400gr
kuru soğan 1 tane
havuç 1 tane
un 1 tatlı kaşığı
et suyu 2 su bardak
tere yağı 1 yemek kaşığı
tuz ve kara biber
keçap 4 yemek kaşığı


Yapılışı


kıymayı kavurur. kıyma suyu çıkarıp kendi suyunu
çekene kadar kavurur.



Kuru soğan ve havuçu renelenir.





soğan ve havuçu ilave eder.
kaç dakkika daha kavurur.





sonra Unu ekler.




Domatesin kavuğu soyarak
ince ince doğranır. yada rondorda çeker.



tuz ve karabiber ekleyib
pişirmeye başlar.



Pişirirken defne yaprağ varsa 2 tane atın.
daha lezzetli olur.
ve Keçapta konur.



wow!!
güzel olmuş! haha



makarna haşlayıb afiyetle yiyin!

Afiyet olsun!!

2011년 5월 3일 화요일

Kanal 7 habere çıkacağım.


Bugün Kanal 7den geldi bizim ismeğe..
saat 11 gibi geldiler ve 1 saat çekim yaptık.

içli köfte yaparken çektiler.
yanımda professonal hocam varken
benden içli köfte'nin tarifini istediler!

bende çok terleyerek anlattım.
nasıl çıkacağını çok merak ediyorum.

bulgurla irmiği yoğrurken
Meryem hanım bana kaç sorular sordu.
Türk mutfakla kore mutfağın farklığını
ve hagisi daha zor olduğunu..



haydi Lale!!
kendini göster!!



türk yemekten sonra bir kore yemeğida gösterdim.
Tonbalıklı gimbabı yaptım.



Tonbalıklı Gimbab!

salı grub arkadaşlarımlada raförtaj yaptı.
Lale size ne yemekler gösterdi?
Lale hanımla aranız nasıl?? böyle sorular.


bu aksam saat 6 da kanal 7 ana haberde çıkacakmış.
ya da yarın çıkabilir dediler.

wow..
Laleye bu sene neler oluyor...
bu sayfa ve benim türk yemek sayfamda çektiler!
çok mehsur olacam galiba..haha!!




2011년 5월 2일 월요일

Dak-do-ri-tang (닭도리탕)


Dak-do-ri-tang
 (닭도리탕)

Malzemeler
Tavuk kanat 1 kg
patates 2 tane
kuru soğan 2 tane
havuç 1 tane

sosu için
goçu-jang(biber şalçası) 3 yemek kaşığı
gan-jang(soya sosu) 2 yemek kaşığı
şeker(isterse) yada bal 1 yemek kaşığı
sarımsak 1 yemek kaşığı
zencefil tozu 1 tatlı kaşığı
kara bibier 1 çay kaşığı


Yapılışı


havuç, kuru soğan ve patates
uygun büyüküğünde doğranır.



ben kanadı bir kere haşladım. 
çünkü yağını hiç sevmediğim için
suda haşlanarak yağını attım.
bu aşamayı istemeyen(yani tavuk yağından rahatsız olmayan)
yapımayın.



geniş bir tavada çok az sıvı yağı döker.
tavuk kanadı ilave edip kaç dakkika kavurur.



tavuğu kavurduktan sonra
sebzeler ilave eder.
ve tekrar kaç dakkika kavurur.



kapağı kapatarak kısık ateşte
malzemeleri pişirir.
simdilik su konmadan sebzenın kendi suyla pişirir.



sosu hazırlanır.
goçu-jang
gan-jang(soya sosu)
sarımsağı ve şeker
zencefil tozu, karabiber
bol kasede karıştırır.



sebzeler pişince
sosu ilave eder.



ve yarım bardak kadar su ekleyerek
tekrar kısık ateşte pişirmeye başlar.






sıcak sevis edilir.

Afiyet olsun!!